iltasyazilim
FD Üye
Tadına Doyulmaz Atom Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram tereyağ(oda sıcaklığında)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta sarısı(akı üstü için ayrılacak)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket karbonat
*1 paket vanilya
*Un
İç malzeme;
*2 büyük kırmızı elma
*1 bardak toz şeker
*4 adet incir
*67 adet kaysı (küçük küçük doğranacak kaysı ve incirler)
*1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
*1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
*Yumurta akı
*İri ufalanmış ceviz veya fındık
*Pekmez
Tadına Doyulmaz Atom Kurabiye Tarifi Yapılışı Öncelikle iç malzemelerimizi hazırlayalımki soğusun
Elmalarımızı rendeden geçirip bi tencereye alıp üstüne bi bardak şekerimizi ekleyip pişiriyoruz 10 dakika daha sonra ufak ufak doğradığımız incir kayısıyı ve çekirdeksiz kuru üzümümüzü ekleyip bi kaç dakika daha pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz
Diğer taraftan hamur işlemine geçiyoruz Tüm hamur malzemelerimizi un hariç ellen karıştırıp birbirine yedirdikten sonra unumuzu koyuyoruz Yavaş yavaş yumuşak ama ele yapışmayan ve avucunda açınca dağılmayan bir hamur elde ediyoruz Hamurumuz hazır olunca soğuyan iç harcımızdan bir yemek kaşığı doldurup, (şekilde verildiği gibi kapatıyoruz) sonra yumurta akına yüzünü bulayıp, cevizide buladıktan sonra tepsiye dizip, fırına atıyoruz Pişen kurabiyelerimiz fırından çıkar çıkmaz her bir kurabiyeye bir veya iki kaşık pekmez döküp pekmezi zaten hemen emecek soğuyunca servis ediyoruz,, , AFİYET OLSUN
*250 gram tereyağ(oda sıcaklığında)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta sarısı(akı üstü için ayrılacak)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket karbonat
*1 paket vanilya
*Un
İç malzeme;
*2 büyük kırmızı elma
*1 bardak toz şeker
*4 adet incir
*67 adet kaysı (küçük küçük doğranacak kaysı ve incirler)
*1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
*1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
*Yumurta akı
*İri ufalanmış ceviz veya fındık
*Pekmez
Tadına Doyulmaz Atom Kurabiye Tarifi Yapılışı Öncelikle iç malzemelerimizi hazırlayalımki soğusun
Elmalarımızı rendeden geçirip bi tencereye alıp üstüne bi bardak şekerimizi ekleyip pişiriyoruz 10 dakika daha sonra ufak ufak doğradığımız incir kayısıyı ve çekirdeksiz kuru üzümümüzü ekleyip bi kaç dakika daha pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz
Diğer taraftan hamur işlemine geçiyoruz Tüm hamur malzemelerimizi un hariç ellen karıştırıp birbirine yedirdikten sonra unumuzu koyuyoruz Yavaş yavaş yumuşak ama ele yapışmayan ve avucunda açınca dağılmayan bir hamur elde ediyoruz Hamurumuz hazır olunca soğuyan iç harcımızdan bir yemek kaşığı doldurup, (şekilde verildiği gibi kapatıyoruz) sonra yumurta akına yüzünü bulayıp, cevizide buladıktan sonra tepsiye dizip, fırına atıyoruz Pişen kurabiyelerimiz fırından çıkar çıkmaz her bir kurabiyeye bir veya iki kaşık pekmez döküp pekmezi zaten hemen emecek soğuyunca servis ediyoruz,, , AFİYET OLSUN