iltasyazilim
FD Üye
Tadına Doyulmaz Kesme Tatlım Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin
*2 yumurta
*1* çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik* bir çay bardağı hamura kalanı dışına
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1* çay bardağı şeker
*4 su bardağı un
Hamuru bulamak için;
*İrmik ,haşhaş
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*12 damla limon
Tadına Doyulmaz Kesme Tatlım Tarifi Yapılışı
1
*Yeni bir hafta herkese huzur mutluluk sağlık sıhhat getirsin inşallah
*Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım, şekeri suyunuza katıp ocağa alalım
*5 dakika kaynatıp limonu ekleyip altını kapatalım soğuması gerek*??
*Margarinimiz oda sıcaklığında yumuşak olması gerek
*Yumurta ,sıvı yağ , şeker katıp yoğurmaya başlayalım ,unu, irmiği, kabartma tozunu ,vanilyayı ,katıp yoğurma işlemine devam edelim
*Hamurumuz hazır tezgaha biraz irmik döküp hamurdan da portakal büyüklüğünde parçalar koparıp rulo yapıp istediğiniz boyutta kesip tepsiye dizelim
*Aynı işlemi haşhaşlı da yapabiliriz yada yuvarlak da yapabiliriz hamurumuz çok başarılı
*Her şekilde çok güzel olur ben minik minik yaptım
*Maşallah üç tepsi çıktı
*Bir hafta serin yerde yenilebilir ??
*Tatlılarımızı 200 derecede kızarana kadar pişirelim
*Tatlımız sıcak hatta fırından çıkar çıkmaz cosssssss diye ses çıksın? şerbetimiz soğuk olması gerek
*1 paket margarin
*2 yumurta
*1* çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik* bir çay bardağı hamura kalanı dışına
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1* çay bardağı şeker
*4 su bardağı un
Hamuru bulamak için;
*İrmik ,haşhaş
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*12 damla limon
Tadına Doyulmaz Kesme Tatlım Tarifi Yapılışı
1
*Yeni bir hafta herkese huzur mutluluk sağlık sıhhat getirsin inşallah
*Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım, şekeri suyunuza katıp ocağa alalım
*5 dakika kaynatıp limonu ekleyip altını kapatalım soğuması gerek*??
*Margarinimiz oda sıcaklığında yumuşak olması gerek
*Yumurta ,sıvı yağ , şeker katıp yoğurmaya başlayalım ,unu, irmiği, kabartma tozunu ,vanilyayı ,katıp yoğurma işlemine devam edelim
*Hamurumuz hazır tezgaha biraz irmik döküp hamurdan da portakal büyüklüğünde parçalar koparıp rulo yapıp istediğiniz boyutta kesip tepsiye dizelim
*Aynı işlemi haşhaşlı da yapabiliriz yada yuvarlak da yapabiliriz hamurumuz çok başarılı
*Her şekilde çok güzel olur ben minik minik yaptım
*Maşallah üç tepsi çıktı
*Bir hafta serin yerde yenilebilir ??
*Tatlılarımızı 200 derecede kızarana kadar pişirelim
*Tatlımız sıcak hatta fırından çıkar çıkmaz cosssssss diye ses çıksın? şerbetimiz soğuk olması gerek