iltasyazilim
FD Üye
Tahıllı Ekmek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg buğday unu
*Yarım kg tam buğday unu
*Yarım kg çavdar unu
*1, 5 paket yaş maya
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı siyah haşhaş
*1 yemek kaşığı susam
*1 yemek kaşığı keten tohumu
*3 yemek kaşığı çekirdek içi
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Ilık süt ve su
Tahıllı Ekmek Yapımı Tarifi Yapılışı Ilık su da mayayı erittikten sonra sıvı yağ hariç diğer malzemeleri karıştırın hamur yumuşak bir hamur olacak kıvamına göre süt ve su ekleyin (ben süt ve suyu karıştırıp katıyorum hamura) yoğurma işlemi sona yaklaşınca azar azar yağı ekleyin böylelikle hamur da elinizi bırakmış olacak Özlü ve yumuşak bir hamur oluyor*Yarım saat mayalandıktan sonra yuvarlak olarak şekillendirin yarım saat kadarda tepside mayalansın üzerine bir şey sürmeye gerek yok Yaklaşık 2 büyük fırın tepsisi kadar ekmek çıkıyor 200 derecede pişirin*Ben yapıp buzluğa atıyorum severek her öğünde tüketiyoruz
*Yarım kg buğday unu
*Yarım kg tam buğday unu
*Yarım kg çavdar unu
*1, 5 paket yaş maya
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı siyah haşhaş
*1 yemek kaşığı susam
*1 yemek kaşığı keten tohumu
*3 yemek kaşığı çekirdek içi
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Ilık süt ve su
Tahıllı Ekmek Yapımı Tarifi Yapılışı Ilık su da mayayı erittikten sonra sıvı yağ hariç diğer malzemeleri karıştırın hamur yumuşak bir hamur olacak kıvamına göre süt ve su ekleyin (ben süt ve suyu karıştırıp katıyorum hamura) yoğurma işlemi sona yaklaşınca azar azar yağı ekleyin böylelikle hamur da elinizi bırakmış olacak Özlü ve yumuşak bir hamur oluyor*Yarım saat mayalandıktan sonra yuvarlak olarak şekillendirin yarım saat kadarda tepside mayalansın üzerine bir şey sürmeye gerek yok Yaklaşık 2 büyük fırın tepsisi kadar ekmek çıkıyor 200 derecede pişirin*Ben yapıp buzluğa atıyorum severek her öğünde tüketiyoruz