iltasyazilim
FD Üye
Tahıllı Unla Ispanaklı Pide Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*3 bardak tam buğday un (kepekli ya da kepeksiz)
*1 bardak arpa unu
*1 bardak çavdar unu
*1 bardak böreklik un (hamurun açılmasını kolaylaştırır)
*1 paket maya (ben toz maya kullanıyorum)
*1 tatlı Kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*2, 5 su bardağı ılık su
İçi için:
*Yarım kg ıspanak
*2 adet kuru soğan ya da 2 adet küçük pırasa
*Yarım demet maydanoz
*1 su bardağı rendelenmiş peynir
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı salça
Tahıllı Unla Ispanaklı Pide Tarifi Yapılışı Hamuru:
Bütün malzemeler karıştırılır, su ilave edilip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilerek mayalanması için 4045 dakika beklenir
İç Malzemesi:
Hamur mayalanırken ıspanaklı iç hazırlanır Ben iki küçük soğan doğrayıp çok az yağda kavurup sonra yarım kaşık domates ve biber salçası ilave ettim Daha sonra doğranmış ıspanakları ve maydanozu ilave edip beş dakika pişirdim, biraz soğuyunca rendelenmiş peynir ilave ettim Baharat isteğe bağlı İç malzemeye tuzu peynirin tuz oranına göre koyun, çoğu zaman gerekmeyebiliyor Soğan yerine pırasada kullanabilirsiniz eğer pırasam varsa önceliği ona veriyorum çünkü ıspanak ile çok yakışıyor Pırasa kullandığım iç malzemeyi genelde çiğ kullanıyorum, pişirmiyorum
Yapılışı:
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın, bunları merdane veya oklava yardımıyla uzunlamasına açın, birer kaşık iç malzemeyi içine yerleştirin ve pideleri kapatıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye veya yağlanmış tepsiye koyup önceden ısıtılmış fırında fırınınıza göre 220 veya 240 derecede fırının en alt kısmına koyarak yaklaşık olarak 10 dakika pişirin pideler kızarınca çıkartın Bu ölçülerden 14 tane pide çıktı, biraz hamur kaldı onu da ekmek yaparak değerlendirdim, biz diyabetliler ağız tadıyla rahatlıkla ana öğünde bir tane yiyebilir, kahvaltı da torpil geçip iki tanede yiyebilirsiniz, afiyet olsun, eksik kalan ya da anlaşılmayan kısmı sorabilirsiniz
*3 bardak tam buğday un (kepekli ya da kepeksiz)
*1 bardak arpa unu
*1 bardak çavdar unu
*1 bardak böreklik un (hamurun açılmasını kolaylaştırır)
*1 paket maya (ben toz maya kullanıyorum)
*1 tatlı Kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*2, 5 su bardağı ılık su
İçi için:
*Yarım kg ıspanak
*2 adet kuru soğan ya da 2 adet küçük pırasa
*Yarım demet maydanoz
*1 su bardağı rendelenmiş peynir
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı salça
Tahıllı Unla Ispanaklı Pide Tarifi Yapılışı Hamuru:
Bütün malzemeler karıştırılır, su ilave edilip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilerek mayalanması için 4045 dakika beklenir
İç Malzemesi:
Hamur mayalanırken ıspanaklı iç hazırlanır Ben iki küçük soğan doğrayıp çok az yağda kavurup sonra yarım kaşık domates ve biber salçası ilave ettim Daha sonra doğranmış ıspanakları ve maydanozu ilave edip beş dakika pişirdim, biraz soğuyunca rendelenmiş peynir ilave ettim Baharat isteğe bağlı İç malzemeye tuzu peynirin tuz oranına göre koyun, çoğu zaman gerekmeyebiliyor Soğan yerine pırasada kullanabilirsiniz eğer pırasam varsa önceliği ona veriyorum çünkü ıspanak ile çok yakışıyor Pırasa kullandığım iç malzemeyi genelde çiğ kullanıyorum, pişirmiyorum
Yapılışı:
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın, bunları merdane veya oklava yardımıyla uzunlamasına açın, birer kaşık iç malzemeyi içine yerleştirin ve pideleri kapatıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye veya yağlanmış tepsiye koyup önceden ısıtılmış fırında fırınınıza göre 220 veya 240 derecede fırının en alt kısmına koyarak yaklaşık olarak 10 dakika pişirin pideler kızarınca çıkartın Bu ölçülerden 14 tane pide çıktı, biraz hamur kaldı onu da ekmek yaparak değerlendirdim, biz diyabetliler ağız tadıyla rahatlıkla ana öğünde bir tane yiyebilir, kahvaltı da torpil geçip iki tanede yiyebilirsiniz, afiyet olsun, eksik kalan ya da anlaşılmayan kısmı sorabilirsiniz