Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tahin Kremalı Profiterol

Tahin Kremalı Profiterol

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

Profiterol hamuru için:

2 su bardağı su 1,5 su bardağı un 14 çay kaşığı tuz 100 gram tereyağı 4 adet büyük boy yumurta Kreması için:

34 su bardağı krema 34 su bardağı tahin 100 gram sade tahin helvası 3 yemek kaşığı pudra şekeri Üzeri için:

12 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 1 tatlı kaşığı toz şeker

NASIL YAPILIR?

Pataşu ya da şu hamuru olarak da bilinen profiterol hamurunu hazırlamak için; içme suyunu küçük bir sos tenceresine alın Tuz ve tereyağı ekleyip karıştırarak tereyağının erimesini sağlayın Tereyağ tamamen eridiğinde unu azar azar ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırmaya başlayın Katılaşan ve koyu bir kıvam alan profiterol hamurunu ocaktan alıp oda ısısında soğumaya bırakın Soğuyan hamura yumurtaları tek tek ekleyip mikser yardımıyla karıştırarak kıvam almasını sağlayın Yumuşak bir kıvam elde edin Hazırladığınız hamuru krema sıkma poşetine doldurun Silpat ya da yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak küçük toplar halinde sıkın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kapağını açmadan 30 dakika boyunca pişirin Tatlının kremasını hazırlamak için; küçük bir sos tenceresine aldığınız kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın Isınan kremaya tahin ekleyip ocaktan alın, kesilmemesi için sürekli karıştırarak yedirin Ardından sade tahin helvası ve pudra şekeri katın Kıvam alıp helva kendini bırakana kadar karıştırma işlemini sürdürün Kabarıp kıvam alan, içi boş pataşu hamurlarını fırından çıkartın Uç kısmına istediğiniz şekilde bir duy taktığınız krema sıkma poşetine hazırladığınız tahin kremasını doldurun Ters çevirip orta kısımlarına küçük bir delik açtığınız pataşu hamurlarını kremayla doldurun İçi krema dolu hamurları servis tabaklarına düz bir şekilde yerleştirin Arzuya göre üzerlerine çok hafif krema sürüp ince çekilmiş ceviz içi ve toz şeker serptikten sonra sevdiklerinizle paylaşın


 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt