iltasyazilim
FD Üye
Tahin Pekmez Kurabiyem Tarifi İçin Malzemeler
*2 buçuk yemek kaşığı tahin pekmez karışımı
*1 yumurtanın sarısı
*1 çay kaşığı tarçın
*1 çay kaşığı zencefil
*2 adet ezilmiş karanfil
*1 yemek kaşığı şeker( burda tahin pekmezin şekeri önemli tadına göre artırılabilir azaltılabilir benim pekmezim şekerliydi o yüzden az kullandım)
*5 yemek kaşığı erimiş tereyağ
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 çay kaşığı tarçın
Tahin Pekmez Kurabiyem Tarifi Yapılışı
1
*Un hariç tüm malzemeleri kabımıza alıp karıştırıyoruz
*Ardından azar azar unumuzu ekliyoruz kulak memesi kıvamına gelene kadar ekliyoruz
*İstediğimiz şekli verip önceden ısıtılmış 180 derece fırında bi 10 15 dk hafif rengi dönünceye kadar pişiriyoruz
*1 yemek kaşığı pudra şekeri ile 1 çay kaşığı tarçını ayrı bir kapta karıştırıyoruz ve soğuyan kurabiyelerimizin üzerine eliyoruz*?
*Hem sağlıklı hem pratik bir lezzet tadında da pekmezi tahini hissetmiyorsunuz ,çocuğunuz pekmez tahin sevmiyorsa bunu sevecektir eminim rengiyle kakaolu kurabiye gibi zaten*?*Afiyet olsun
*2 buçuk yemek kaşığı tahin pekmez karışımı
*1 yumurtanın sarısı
*1 çay kaşığı tarçın
*1 çay kaşığı zencefil
*2 adet ezilmiş karanfil
*1 yemek kaşığı şeker( burda tahin pekmezin şekeri önemli tadına göre artırılabilir azaltılabilir benim pekmezim şekerliydi o yüzden az kullandım)
*5 yemek kaşığı erimiş tereyağ
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 çay kaşığı tarçın
Tahin Pekmez Kurabiyem Tarifi Yapılışı
1
*Un hariç tüm malzemeleri kabımıza alıp karıştırıyoruz
*Ardından azar azar unumuzu ekliyoruz kulak memesi kıvamına gelene kadar ekliyoruz
*İstediğimiz şekli verip önceden ısıtılmış 180 derece fırında bi 10 15 dk hafif rengi dönünceye kadar pişiriyoruz
*1 yemek kaşığı pudra şekeri ile 1 çay kaşığı tarçını ayrı bir kapta karıştırıyoruz ve soğuyan kurabiyelerimizin üzerine eliyoruz*?
*Hem sağlıklı hem pratik bir lezzet tadında da pekmezi tahini hissetmiyorsunuz ,çocuğunuz pekmez tahin sevmiyorsa bunu sevecektir eminim rengiyle kakaolu kurabiye gibi zaten*?*Afiyet olsun