iltasyazilim
FD Üye
Tahin Pekmezli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı süt
*1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
*1 su bardağı irmik
*2 çorba kaşığı tereyağı (veya içerikli margarin)
*3 çorba kaşığı tahin
*3 çorba kaşığı pekmez
Tahin Pekmezli İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Kış aylarında çocukları hastalıklara karşı korumak için tahinpekmez ilk tercihlerimizden oluyor ki faydaları bununla da kalmıyor Özellikle zayıf olan kilo alma konusunda sıkıntı çeken çocuklar için iyi bir besin deposu Benim kızım bu konuda çok seçici asla sade olarak tahinpekmez yemiyor ama anne olarak B planı uygulayıp en sevdiği tatlı olan irmikli tatlılar içine karıştırarak veriyorum…Pekmez pişirilir pişirilmez tartışmaları arasında ikilem de kalmamak içinde son aşamada ekliyorum
Bir tencereye yağı eritip irmikleri ilave edelim ve kokusu çıkıp rengi dönene kadar kavuralım Ayrı bir tencerede süt ve şekeri hafif ısıtalım Kavrulan irmiklere sıçrama ihtimaline karşı çok dikkatli bir şekilde sütü azar azar ilave edelim (ocak kısıkta olsun) Sütü irmiklere iyice yedirerek tahini ilave edelim Sürekli karıştırarak göbek atmaya başladığında pekmezi ilavesi yapalım ve 23 tur kavurup altını kapatalım Islattığımız bir kaba helvamızı dökerek üzerini düzleştirelim Önce oda sıcaklığında sonra buzdolabında 23 saat bekletip servis edelim İsterseniz üzerine fındıkfıstıkbadem veya hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz…Afiyet olsun
*4 su bardağı süt
*1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
*1 su bardağı irmik
*2 çorba kaşığı tereyağı (veya içerikli margarin)
*3 çorba kaşığı tahin
*3 çorba kaşığı pekmez
Tahin Pekmezli İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Kış aylarında çocukları hastalıklara karşı korumak için tahinpekmez ilk tercihlerimizden oluyor ki faydaları bununla da kalmıyor Özellikle zayıf olan kilo alma konusunda sıkıntı çeken çocuklar için iyi bir besin deposu Benim kızım bu konuda çok seçici asla sade olarak tahinpekmez yemiyor ama anne olarak B planı uygulayıp en sevdiği tatlı olan irmikli tatlılar içine karıştırarak veriyorum…Pekmez pişirilir pişirilmez tartışmaları arasında ikilem de kalmamak içinde son aşamada ekliyorum
Bir tencereye yağı eritip irmikleri ilave edelim ve kokusu çıkıp rengi dönene kadar kavuralım Ayrı bir tencerede süt ve şekeri hafif ısıtalım Kavrulan irmiklere sıçrama ihtimaline karşı çok dikkatli bir şekilde sütü azar azar ilave edelim (ocak kısıkta olsun) Sütü irmiklere iyice yedirerek tahini ilave edelim Sürekli karıştırarak göbek atmaya başladığında pekmezi ilavesi yapalım ve 23 tur kavurup altını kapatalım Islattığımız bir kaba helvamızı dökerek üzerini düzleştirelim Önce oda sıcaklığında sonra buzdolabında 23 saat bekletip servis edelim İsterseniz üzerine fındıkfıstıkbadem veya hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz…Afiyet olsun