iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
6 adet orta boy levrek 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy kuru soğan 12 su bardağı tahin 14 su bardağı limon suyu 2 çay bardağı su 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1 çay kaşığı kişniş tohumu 12 çay kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Orta boy kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın Zeytinyağını bir tavada kızdırın Soğanları zeytinyağında 2 3 dakika kadar soteledikten sonra limon suyu, tahin, su ve kişniş tohumlarını katın Hazırladığınız sosu, aralarda karıştırarak orta ateşte, 34 dakika kaynatın Balıkları, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzla ovduktan sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin Hazırladığınız sosu balıkların üzerine sürdükten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin Fırından çıkan balıkları, bütün olarak servis tabağına alın Arzuya göre; limon dilimleri eşliğinde servis edin, sevdiklerinizle paylaşın
6 adet orta boy levrek 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy kuru soğan 12 su bardağı tahin 14 su bardağı limon suyu 2 çay bardağı su 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1 çay kaşığı kişniş tohumu 12 çay kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Orta boy kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın Zeytinyağını bir tavada kızdırın Soğanları zeytinyağında 2 3 dakika kadar soteledikten sonra limon suyu, tahin, su ve kişniş tohumlarını katın Hazırladığınız sosu, aralarda karıştırarak orta ateşte, 34 dakika kaynatın Balıkları, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzla ovduktan sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin Hazırladığınız sosu balıkların üzerine sürdükten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin Fırından çıkan balıkları, bütün olarak servis tabağına alın Arzuya göre; limon dilimleri eşliğinde servis edin, sevdiklerinizle paylaşın