Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tahinli Acılı Domatesli Sirke Soslu Közlenmiş Patlıcan

Tahinli Acılı Domatesli Sirke Soslu Közlenmiş Patlıcan

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tahinli Acılı Domatesli Sirke Soslu Közlenmiş Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

*3 4 Adet Közlenmiş Patlıcan
*1 Adet Limonun Suyu
*3 Diş dövülmüş sarımsak
*1 Tatlı kaşığı Tuz
*Biraz karabiber
*Biraz kimyon
*1 Çorba kaşığı zeytinyağı
*12 Çay bardağı Tahin
*12 Demet kıyılmış maydanoz

Sos için;


*5 kg tercihen yumurta domates
*1 Kg ince biber (kıl biber)
*Tercihinize göre acı biberde olabilir ya da yarısı acı yarısı tatlı olabilir
*5 6 diş sarımsak
*1 Su bardağı sirke
*Ağız tadınıza göre tuz

Tahinli Acılı Domatesli Sirke Soslu Közlenmiş Patlıcan Tarifi Yapılışı Közlenmiş patlıcanları hazır konserve olarak da alabilirsiniz kendiniz ev de de közleyebilirsiniz ya da evde yazdan közleyip sakladıklarınızı da benim gibi kullanabilirsiniz
Közlenmiş patlıcanlar önce bıçakla iyice kesilerek püre hali diyebileceğimiz seviyeye getirilir (Rondo da çekebilirsiniz ama biraz fazla ezileceği için görüntü hoş olmayabilir Ezilen patlıcanların içine bütün malzemeler katılıp karıştırılır ve üzerine domatesli biberli sirkeli sostan ilave edilir
Domatesler yıkanıp kabuklarının kolay soyulabilmesi için sıcak suyun içine atılır 56 dakika beklettikten sonra incecik kabukları soyulup rondoya atılır ve çekilir Domates suyu bir kaba alınarak içine yeşil biberler minik minik doğranır sarımsaklar dövülüp ilave edilir tuzu ve acı biberleri de konulup benim bu yıl deneyip te bayıldığım bulaşık makinesi içine koyma işlemine geçilirBunu için domatesler birer kg lık kavanozlara konulup sıkıca kapakları kapatılır bunun için yeni kapak almanıza da gerek yok eski kapaklarınızı da kullanabilirsiniz ve bulaşık makinenizin içine dizip makinenizi en sıcak programda çalıştırınMakinenizin çalışması bittiğinde kavanozlarınız soğuduktan sonra kışın yemeye hazır Biz bu sosu tavuk sote, et sote de, kızartmalarımız da , tarhana çorbası yaptığımızda tabaklarımızın içine birer ikişer kaşık koyarak ya da kahvaltıda tüketiyoruz NOT: Bu ölçüler kışlık hazırladığım için bu kadar çok siz azaltarak yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN
 
858,498Konular
982,062Mesajlar
30,047Kullanıcılar
BreeemmmmSon üye
Üst Alt