iltasyazilim
FD Üye
Tahinli Açma Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı kaşık kuru
*2 yemek kaşığı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*1 yumurta sarısı dışına sürülecek
*Aldığı kadar un
İç malzemeler;
*150 gr margarin eritilmiş
*250 gr tahin
*4 kaşık şeker
Üzerine;
*Yumurta sarısı
Tahinli Açma Poğaça Tarifi Yapılışı Öncelikle tüm malzemeleri karıştırıp hamurumuzu yoğuruyoruz yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz
Mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde toplar koparıp oklava yardımı ile hamuru açıyoruz Açtıktan sonra margarini fırça yardımı ile hamurun her yerine sürüyoruz ve karıştırdığımız tahin ile şekeri de aynı şekilde sürüyoruz Hamuru ortadan bıçak ile ikiye bölüp rulo şeklinde sarıp gül şeklini veriyoruz
Üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecelik fırında yaklaşık 3540 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Ben tahinli pekmezli ve çikolatalı da yaptım
Afiyet olsun
*
*2 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı kaşık kuru
*2 yemek kaşığı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*1 yumurta sarısı dışına sürülecek
*Aldığı kadar un
İç malzemeler;
*150 gr margarin eritilmiş
*250 gr tahin
*4 kaşık şeker
Üzerine;
*Yumurta sarısı
Tahinli Açma Poğaça Tarifi Yapılışı Öncelikle tüm malzemeleri karıştırıp hamurumuzu yoğuruyoruz yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz
Mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde toplar koparıp oklava yardımı ile hamuru açıyoruz Açtıktan sonra margarini fırça yardımı ile hamurun her yerine sürüyoruz ve karıştırdığımız tahin ile şekeri de aynı şekilde sürüyoruz Hamuru ortadan bıçak ile ikiye bölüp rulo şeklinde sarıp gül şeklini veriyoruz
Üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecelik fırında yaklaşık 3540 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Ben tahinli pekmezli ve çikolatalı da yaptım
Afiyet olsun
*