iltasyazilim
FD Üye
Tahinli Cevizli Balkabaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya için:
*4 yumurta
*4 yemek kaşığı su
*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı un
*1 kabartma tozu
*1 şekerli vanilin
*1 su bardağı çekilmiş ceviz
*2 dilim haşlanmış püre balkabağı
Kreması için:
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*3 tepeleme yemek kaşığı un
*4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 şekerli vanilin
*1 çay bardağı (küçük) tahin
*Arasına sürmek için yeteri kadar tahin
*!!Kullandığım bardak 200ml’lik
Tahinli Cevizli Balkabaklı Pasta Tarifi Yapılışı Selam sevgili dostlar,
Bugün tadıyla dokusuyla muhteşem lezzetli, farklı kremasıyla enfes bir tarifim var, umarım diğer tariflerin arasında kaybolup gitmez dener ve beğenirsiniz Hemen tarife geçiyorum
1
*Pandispanya için öncelikle yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz çırparken suyu ekliyoruz, suyu oda sıcaklığında kullandım
*Nişastayı, unu, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz
*Son olarak 1 su bardağı çekilmiş ceviz ve haşlanmış kabağı ekleyip tekrar karıştırıyoruz Kabukların suyu iyice süzülmüş olmalı
*160 derecede 45 dk kadar pişirilir Kontrollü olup kürdan testi yapılmalı
*Pişen pandispanya oda sıcaklığına geldikten sonra üzeri kapalı olarak 45 saat dolapta dinlendirilmeli
*Krema için tereyağ, vanilin, tahin hariç bütün malzemeler tencereye koyulup karıştırılır, ocağın üstüne alınıp göz göz olana kadar pişirilir
*Altı kapatılıp tereyağ ve vanilin eklenir karıştırılır Oda sıcaklığına gelene kadar ara ara karıştırılır, üstü streclenip dolapta 45 saat dinlendirilir
*Dinlenen pandispanya ve krema dolaptan çıkarılır Kremaya 1 çay bardağı tahin eklenip mikserle çırpılır
*Pandispanya ikiye(isterseniz 3 e de ) ayıralım her iki parçanın arada kalacak yüzlerine tahin sürülür, sonra araya bolca krema sürülür, katlar üst üste
*yerleştirilir, en üstte krema ile sıvanır ve dolapta 45 saat daha dinlendirilir, sonra dileğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz Deneyeceklere afiyet olsun
Afiyet ve muhabbetle
*4 yumurta
*4 yemek kaşığı su
*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı un
*1 kabartma tozu
*1 şekerli vanilin
*1 su bardağı çekilmiş ceviz
*2 dilim haşlanmış püre balkabağı
Kreması için:
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*3 tepeleme yemek kaşığı un
*4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 şekerli vanilin
*1 çay bardağı (küçük) tahin
*Arasına sürmek için yeteri kadar tahin
*!!Kullandığım bardak 200ml’lik
Tahinli Cevizli Balkabaklı Pasta Tarifi Yapılışı Selam sevgili dostlar,
Bugün tadıyla dokusuyla muhteşem lezzetli, farklı kremasıyla enfes bir tarifim var, umarım diğer tariflerin arasında kaybolup gitmez dener ve beğenirsiniz Hemen tarife geçiyorum
1
*Pandispanya için öncelikle yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz çırparken suyu ekliyoruz, suyu oda sıcaklığında kullandım
*Nişastayı, unu, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz
*Son olarak 1 su bardağı çekilmiş ceviz ve haşlanmış kabağı ekleyip tekrar karıştırıyoruz Kabukların suyu iyice süzülmüş olmalı
*160 derecede 45 dk kadar pişirilir Kontrollü olup kürdan testi yapılmalı
*Pişen pandispanya oda sıcaklığına geldikten sonra üzeri kapalı olarak 45 saat dolapta dinlendirilmeli
*Krema için tereyağ, vanilin, tahin hariç bütün malzemeler tencereye koyulup karıştırılır, ocağın üstüne alınıp göz göz olana kadar pişirilir
*Altı kapatılıp tereyağ ve vanilin eklenir karıştırılır Oda sıcaklığına gelene kadar ara ara karıştırılır, üstü streclenip dolapta 45 saat dinlendirilir
*Dinlenen pandispanya ve krema dolaptan çıkarılır Kremaya 1 çay bardağı tahin eklenip mikserle çırpılır
*Pandispanya ikiye(isterseniz 3 e de ) ayıralım her iki parçanın arada kalacak yüzlerine tahin sürülür, sonra araya bolca krema sürülür, katlar üst üste
*yerleştirilir, en üstte krema ile sıvanır ve dolapta 45 saat daha dinlendirilir, sonra dileğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz Deneyeceklere afiyet olsun
Afiyet ve muhabbetle