Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tahinli Cevizli Balkabaklı Pasta

Tahinli Cevizli Balkabaklı Pasta

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tahinli Cevizli Balkabaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya için:


*4 yumurta
*4 yemek kaşığı su
*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı un
*1 kabartma tozu
*1 şekerli vanilin
*1 su bardağı çekilmiş ceviz
*2 dilim haşlanmış püre balkabağı

Kreması için:


*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*3 tepeleme yemek kaşığı un
*4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 şekerli vanilin
*1 çay bardağı (küçük) tahin
*Arasına sürmek için yeteri kadar tahin
*!!Kullandığım bardak 200ml’lik

Tahinli Cevizli Balkabaklı Pasta Tarifi Yapılışı Selam sevgili dostlar,
Bugün tadıyla dokusuyla muhteşem lezzetli, farklı kremasıyla enfes bir tarifim var, umarım diğer tariflerin arasında kaybolup gitmez dener ve beğenirsiniz Hemen tarife geçiyorum

1
*Pandispanya için öncelikle yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz çırparken suyu ekliyoruz, suyu oda sıcaklığında kullandım
*Nişastayı, unu, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz
*Son olarak 1 su bardağı çekilmiş ceviz ve haşlanmış kabağı ekleyip tekrar karıştırıyoruz Kabukların suyu iyice süzülmüş olmalı
*160 derecede 45 dk kadar pişirilir Kontrollü olup kürdan testi yapılmalı
*Pişen pandispanya oda sıcaklığına geldikten sonra üzeri kapalı olarak 45 saat dolapta dinlendirilmeli
*Krema için tereyağ, vanilin, tahin hariç bütün malzemeler tencereye koyulup karıştırılır, ocağın üstüne alınıp göz göz olana kadar pişirilir
*Altı kapatılıp tereyağ ve vanilin eklenir karıştırılır Oda sıcaklığına gelene kadar ara ara karıştırılır, üstü streclenip dolapta 45 saat dinlendirilir
*Dinlenen pandispanya ve krema dolaptan çıkarılır Kremaya 1 çay bardağı tahin eklenip mikserle çırpılır
*Pandispanya ikiye(isterseniz 3 e de ) ayıralım her iki parçanın arada kalacak yüzlerine tahin sürülür, sonra araya bolca krema sürülür, katlar üst üste
*yerleştirilir, en üstte krema ile sıvanır ve dolapta 45 saat daha dinlendirilir, sonra dileğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz Deneyeceklere afiyet olsun

Afiyet ve muhabbetle
 
858,496Konular
982,206Mesajlar
30,130Kullanıcılar
rüGarSon üye
Üst Alt