iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı tahin
1 paket kabartma tozu
6 çorba kaşığı tepeleme un
MANTOSU İÇİN:
2 çorba kaşığı tereyağı
susam
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz Toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice beyazlayıp köpürene kadar çırpıyoruz Sıvıyağı ve sütü döküp tekrar çırpıyoruz Cevizi, kabartma tozunu 6 çorba kaşığı unu ekliyoruz Tahini döküyoruz ve mikserle çırpıyoruz Ortası delik kek kalıbını oda sıcaklığında yumuşamış tereyağıyla yağlıyoruz İçine kavrulmuş susam serpiyoruz
Kek harcını döküyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırıyoruz, eğer içi sıvıysa pişirmeye devam ediyoruz, eğer kürdan temiz çıkıyorsa pişmiştir Kekin ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına ters çevirerek servis ediyoruz
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı tahin
1 paket kabartma tozu
6 çorba kaşığı tepeleme un
MANTOSU İÇİN:
2 çorba kaşığı tereyağı
susam
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz Toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice beyazlayıp köpürene kadar çırpıyoruz Sıvıyağı ve sütü döküp tekrar çırpıyoruz Cevizi, kabartma tozunu 6 çorba kaşığı unu ekliyoruz Tahini döküyoruz ve mikserle çırpıyoruz Ortası delik kek kalıbını oda sıcaklığında yumuşamış tereyağıyla yağlıyoruz İçine kavrulmuş susam serpiyoruz
Kek harcını döküyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırıyoruz, eğer içi sıvıysa pişirmeye devam ediyoruz, eğer kürdan temiz çıkıyorsa pişmiştir Kekin ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına ters çevirerek servis ediyoruz