iltasyazilim
FD Üye
Tahinli Çıtır Tarifi İçin Malzemeler
*15 adet baklava yufkası
*1 su bardağı tahin
*12 su bardağı sıvı yağ tahine karıştırmak için
*1 çay bardağı toz şeker
*12 çay bardağı eritilmiş margarin veya tereyağı
Tahinli Çıtır Tarifi Yapılışı Tahini sıvı yağ ve şeker ile karıştırın
Baklava yufkalarının birini açıp üzerini tereyağı ile yağlayın ikinciyi koyun aynı işlemi ona da yapıp üçüncü yufkayı serip üzerine tahinli karışımı sürün Uzun kenarından hafifçe bastırarak rulo yapın Diğer yufkalara da ayni işlemi yapıp 3 er parmak genişliğinde dilimleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin Üzeri kızarınca çıkarıp servis tabağına alın Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
*15 adet baklava yufkası
*1 su bardağı tahin
*12 su bardağı sıvı yağ tahine karıştırmak için
*1 çay bardağı toz şeker
*12 çay bardağı eritilmiş margarin veya tereyağı
Tahinli Çıtır Tarifi Yapılışı Tahini sıvı yağ ve şeker ile karıştırın
Baklava yufkalarının birini açıp üzerini tereyağı ile yağlayın ikinciyi koyun aynı işlemi ona da yapıp üçüncü yufkayı serip üzerine tahinli karışımı sürün Uzun kenarından hafifçe bastırarak rulo yapın Diğer yufkalara da ayni işlemi yapıp 3 er parmak genişliğinde dilimleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin Üzeri kızarınca çıkarıp servis tabağına alın Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun