iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
3 adet yufka,
15 su bardağı tahin,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı dövülmüş fındık,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 yumurta sarısı,
12 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
Çukur bir kapta tahin, şeker, tarçın ve dövülmüş fındığı iyice karıştırın Bir yufkayı tezgaha yayın Hazırladığınız harcın 13'ünü yufkanın üzerine yayın İkinci ve üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayın Yufkaları ortadan ikiye kesin Yuvarlak kısımdan başlayıp rulo yapın Diğer yufkaları da rulo yapın 5 cm eninde verev olarak dilimlere kesin Tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 170°C fırında kızarana kadar pişirin Servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpin
Afiyet olsun
3 adet yufka,
15 su bardağı tahin,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı dövülmüş fındık,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 yumurta sarısı,
12 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
Çukur bir kapta tahin, şeker, tarçın ve dövülmüş fındığı iyice karıştırın Bir yufkayı tezgaha yayın Hazırladığınız harcın 13'ünü yufkanın üzerine yayın İkinci ve üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayın Yufkaları ortadan ikiye kesin Yuvarlak kısımdan başlayıp rulo yapın Diğer yufkaları da rulo yapın 5 cm eninde verev olarak dilimlere kesin Tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 170°C fırında kızarana kadar pişirin Servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpin
Afiyet olsun