iltasyazilim
FD Üye
Tahinli Kurabiye (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı + 2 kaşık pudra şekeri
*1 su bardağı tahin
*1 paket vanilya
*3 çay kaşığı kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
Tahinli Kurabiye (Pastane Usulü) Tarifi Yapılışı Ağızda dağılan, tadı enfes ötesi? tahinli kurabiyeyi denemeyenler varya şiddetle tavsiye ediyorum? tahin severler için vazgeçilmez bir tat olacak
1
*Öncelikle yoğurma kabımıza sıvı yağ, pudra şekeri ve tahini ekleyip karıştıralım Eğer tahininiz şekerli ise pudra şekerini az katabilirsiniz
*Sonra kabartma tozu ve vanilini ekleyin
*Yavas yavas un ekleyerek yumuşak bi hamur elde edin
*Elde toparlanabilen bi hamur olacak
*Daha sonra istediğiniz gibi şekil verip süslemek için fındık, fıstık, ceviz vs kullanabilirsiniz
*Ben fıstık kullandım
*Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1015 dk pişirin
*Herkesin fırınına göre pişirme suresi değişebilir siz kontrollü olarak pişmesine bakabilirsiniz
*Hafif pembelesicek kadar pişirip fırından alabilirsiniz
*Sıcakken kurabiyelere dokunduğunuzda dağılmasına neden olabilir bu yüzden iyice soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun ?
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı + 2 kaşık pudra şekeri
*1 su bardağı tahin
*1 paket vanilya
*3 çay kaşığı kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
Tahinli Kurabiye (Pastane Usulü) Tarifi Yapılışı Ağızda dağılan, tadı enfes ötesi? tahinli kurabiyeyi denemeyenler varya şiddetle tavsiye ediyorum? tahin severler için vazgeçilmez bir tat olacak
1
*Öncelikle yoğurma kabımıza sıvı yağ, pudra şekeri ve tahini ekleyip karıştıralım Eğer tahininiz şekerli ise pudra şekerini az katabilirsiniz
*Sonra kabartma tozu ve vanilini ekleyin
*Yavas yavas un ekleyerek yumuşak bi hamur elde edin
*Elde toparlanabilen bi hamur olacak
*Daha sonra istediğiniz gibi şekil verip süslemek için fındık, fıstık, ceviz vs kullanabilirsiniz
*Ben fıstık kullandım
*Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1015 dk pişirin
*Herkesin fırınına göre pişirme suresi değişebilir siz kontrollü olarak pişmesine bakabilirsiniz
*Hafif pembelesicek kadar pişirip fırından alabilirsiniz
*Sıcakken kurabiyelere dokunduğunuzda dağılmasına neden olabilir bu yüzden iyice soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun ?