Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı tahin (cıvıkça tahin)
*200 gr oda ısısında yumuşamış* tereyağ
*1 adet yumurta sarısı
*1 adet vanilya
*35 su bardağı un

Kurabiyelerin üstü için

*15 çay bardağı ceviz içi
*Yumurta beyazı

Tahinli Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Bu güzel tarifini bilmeyen yok ama bende kendi yapım şeklimi sizlerle paylaşmak istedim hadi başlayalım
Tahini bir süre sıcak bir ortamda bekleterek* cıvıklaştırın devamında tahin şişesini iyice çalkalayın… şeker ile tahini bir kasede karıştırın şekeri tahin içinde karıştırarak* eritebildiğiniz kadar eritin…ceviz içini de* istediğiniz kalınlıkta robotta çekin ya da bıçakla doğrayın tercih sizin…
Şimdi* fırınınızı 175 derecede ısıtmaya başlayın…ve devamında da* şeker ile karıştırılmış tahini,oda ısısında ki tereyağı+ yumurta sarısını, vanilyayı güzelce mıncıklayın şimdi karışıma* 3, 5 su bardağı elenmiş unu ekleyerek bir araya gelip toplanmayan* katıca bir hamur hazırlayın…hamur ancak* avucunuzda sıkıştırılınca toplanan şekil alan* bir hamur olmalı…hazırladığınız hamuru iyice ama iyice yoğurun ( hamur kıvamı ufalanmış tahin helvası gibi olmalı)…
Hazırladığınız hamurdan küçük ceviz boyutunda parçalar kopartıp hamuru ilk önce avucunuzda sıkarak sonrada dikkatlice yuvarlayarak kurabiyelerinizi hazırlayın
Hazırladığınız kurabiyelerin üstünü* önce çırpılmış yumurta beyazına sonra ceviz içine batırıp kurabiyeleri fırın tepsinize* dizin Kurabiye tepsisini ısınmış fırına atıp kurabiyeleri* 1525 dakika arasında pişirin ( süre sizde)… Kurabiyeler pişti şimdi tepsiyi tezgaha alıp kurabiyeleri tepside soğutun Kurabiyeler soğuduktan sonra kurabiyeleri servis tabağına alınHazır olan* kurabiyelerinizi konuklarınıza* sıcak çay eşliğinde sunum yapın…Bu ölçülerden 34 adet kurabiyem oldu ama bu adet* kişilerin yapış şekline* göre değişim gösterebilir
Afiyetler olsun
Not : Kurabiyede tereyağ kullanmak istemeyenler kurabiyelerini 1 su bardağından 1 parmak eksik yada 1 su bardağı sıvı yağ ile de hazırlayabilirler
Kurabiyede kullanacağınız tahin şişesini* bir süre güneşte yada sıcak bir ortamda bırakıp tahini iyice sallarsanız tahin çok çok daha hoş akışkan bir kıvam alıyorısı alıp cıvıklaşmış tahini şekerle karıştırınca kurabiyenin lezzeti çok* daha iyi oluyor…
Kurabiyenin pişme ayarı kişinin zevkine kalmış ben bu tarifte* biraz daha kızarmış kurabiye seviyorum* … kurabiyeler* pişince mutlaka tepside soğumalı sonra servis tabağına alınmalı…Kurabiyeyi tepsiden soğumadan hemen almak isterseniz kurabiyelerinizi parçalayabilirsinizDikkat !!!
Kurabiyelerin üstünde kullanılacak ceviz* iri iri de olur daha ince çekilmiş şekilde de… ben ince çektim ama kanımca en güzel ceviz kıvamı bıçakla doğranarak hazırlanan kıvam
Kurabiyeleri tepsiden alırken kolaylık olsun diye siz* tepsiniz de* yağlı kağıt kullanabilirsiniz ayrıca fırını mutlaka kurabiye yapımına başlarken ısıtmaya başlayın kurabiye iyi ısınmış fırına girmeli…
Tarif her ne kadar Dr Oetker tarifi olsa da ben bu tarifi sevgili can dostum Zehracığımdan öğrenmiştim bizim çocuklar çoook küçükken ve ben onları öğlen uykusuna yatırmaya giderken Zehra ya şekerim kalktığımızda kurabiyelerim bi zahmet hazır olsunlar )) “diye espri yapar 5 çayı yanına tahinli kurabiye siparişimi Zehracığıma önceden verirdim )) Çünkü bilirdim ki bu kurabiyeyi Zehra kadar güzel yapan yok ve hala da aynı fikirdeyim bu kurabiyeyi en güzel Zehra yapıyor… Kurabiyeyi bende yapıyorum ama inanın onun şeklini,kıvamını ve lezzetini kesinlikle yakalayamıyorum… ne ilginç değil mi? aynı tarifi 5 ayrı kişi yapıyor ortaya 5 ayrı lezzet çıkıyor “el ayarı göz kararı bu olsa gerek )))
Hoşça kalın
*

858,496Konular
981,654Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt