Tahinli lahana dolması MALZEMELER 1 adet orta doruk lahana (tuzlu suda haşlanmış) 2 su bardağı pirinc 2 adet domates (küp küp ince olarak doğranmış) 2 adet yeşil biber (ince doğranmış) 1 dere bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı karabiber Yaırm demet maydanoz (ince doğranmış) Yaırm su bardağı tahin 1 tutam tuz Sos İçin : 1 çay bardağı tahin 1 su bardağı yoğurt 2 limon suyu 56 diş sarımsak (dövülmüş) 1 dere kaşığı nane 1 akarsu kaşığı kırmızı biber 1 tutam tuzlu HAZIRLANIŞI id Pirinci yıkayıp süzün Domates, soğan, yeşil biber, maydanoz, tahin, zeytinyağı ve baharatları karışrırarak ayrıntılarıyla harmanlayın Lahanaların içine azar azar iç koyarak sarın Tencereye dizin, 2 su bardağı su ek ederek, kısık ateşte pişirin Sos malzemelerini presten geçirip lahanaların üzerine döküp 5 dk kadar her yerde kaynatın Lahana dolmanızı en az 34 saat dinlendirin Soğuk olarak servis yapın