iltasyazilim
FD Üye
Tahinli Piyaz ( Antalya Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
*1 adet kuru soğan
*1 adet domates
*1 tutam maydanoz
*2 adet haşlanmış yumurta
Tarator Sosu için;
*3 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye
*1 çay bardağı tahin
*3 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı elma sirkesi
*Yarım adet limon suyu
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*Kimyon
*Tuz
Tahinli Piyaz ( Antalya Usulü) Tarifi Yapılışı Tahinli piyaz köftenin yanına çok yakışır ve bağımlılık yapar
1
*Bir gece önceden ıslattığınız fasulyeler eğer sıcak suyla ıslatıldıysa pişirirken de sıcak su, eğer soğuk suyla ıslatıldıysa pişirirken de soğuk su kullanmalıyız
*10 dk kadar düdüklüde haşlayabilirsiniz
*Tarator sosu için haşlanmış fasulyeden 3 yemek kaşığı alıp çatalla ezin Bu sos için bağlayıcı olacaktır
*Tahin, sirke, limon suyu,baharatlar ve rendelenmiş sarımsak ile birlikte robottan geçirin
**Boza kıvamından biraz daha ince olması için gerekirse haşlanmış fasulyenin suyundan ilave edin
*Sosu kuru fasulyeye ekleyip iyice karıştırın
*Soğanları yarım ay şeklinde yani adı üstünde piyazlık doğrayıp domatesleri de küp küp kesip kaseye ekleyin
**Kıyılmış maydanoz ve iri doğranmış katı yumurtayla süsleyin
Afiyetler olsun
*2 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
*1 adet kuru soğan
*1 adet domates
*1 tutam maydanoz
*2 adet haşlanmış yumurta
Tarator Sosu için;
*3 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye
*1 çay bardağı tahin
*3 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı elma sirkesi
*Yarım adet limon suyu
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*Kimyon
*Tuz
Tahinli Piyaz ( Antalya Usulü) Tarifi Yapılışı Tahinli piyaz köftenin yanına çok yakışır ve bağımlılık yapar
1
*Bir gece önceden ıslattığınız fasulyeler eğer sıcak suyla ıslatıldıysa pişirirken de sıcak su, eğer soğuk suyla ıslatıldıysa pişirirken de soğuk su kullanmalıyız
*10 dk kadar düdüklüde haşlayabilirsiniz
*Tarator sosu için haşlanmış fasulyeden 3 yemek kaşığı alıp çatalla ezin Bu sos için bağlayıcı olacaktır
*Tahin, sirke, limon suyu,baharatlar ve rendelenmiş sarımsak ile birlikte robottan geçirin
**Boza kıvamından biraz daha ince olması için gerekirse haşlanmış fasulyenin suyundan ilave edin
*Sosu kuru fasulyeye ekleyip iyice karıştırın
*Soğanları yarım ay şeklinde yani adı üstünde piyazlık doğrayıp domatesleri de küp küp kesip kaseye ekleyin
**Kıyılmış maydanoz ve iri doğranmış katı yumurtayla süsleyin
Afiyetler olsun