iltasyazilim
FD Üye
Tahinli Profiterol Malzemeleri
Profiterol Topları için Malzemeler
1+ 13 su bardağı su
175 gr un
1 tutam tuz
110 gr tereyağı
56 adet yumurta
Pastacı Kreması için Malzemeler
500 ml süt
150 gr toz şeker
40 gr tereyağı
5 adet yumurta sarısı
60 gr un
50 gr mısır nişastası
12 su bardağı pekmez
Tahin Kreması için Malzemeler
1 su bardağı krema
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
Profiterol topları için;
Su tereyağı ve tuzu ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek spatula ile kararak iyice kavurun ve biraz soğutun Soğumaya yakın içerisine teker teker yumurtaları kırın ve mikserle hızlı devirde karıştırın
5 yumurtayı koyduktan sonra eğer harcınız doğru kıvamdaysa 6 yumurtayı kırmayın
Hamur koyu mayonez kıvamında olmalıdır, hamurunuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye büyük toplar halinde, birbirlerine çok bitişik olmadan sıkın
190 derece önceden ısıtılmış fırında 3035 dakika pişirin
Krema için;
Sütü bir tencereye alın ve ısıtın
Şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpıp, un, tereyağı ve nişastayı ekleyin
Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırın ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak ateşin üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin Kıvamını bulan kremanıza yarım bardak pekmezi ilave dip biraz daha karıştırın ve soğutmak için kenara alın Soğuyan pastacı kremanızı sıkma torbasına alın
Tahin sos için;
Kremayı ısıtın, içerisine tahini ekleyip ateşten alın ve karıştırın Sos kesilir gibi olursa içerisine 23 kaşık su koyup karıştırın
Ardından pudra şekerini ilave edin ve tekrar karıştırın Hafif akışkan bir krema elde edin ve birleştirmek için kenara alıp ılımasını sağlayın
Birleştirmek için;
Profiterol toplarının alt kısmından parmağınızla bir delik açıp kremayı içlerine sıkın, servis tabağına alın Ardından topların üstüne tahin kremasından dökün ve servis edin
Profiterol Topları için Malzemeler
1+ 13 su bardağı su
175 gr un
1 tutam tuz
110 gr tereyağı
56 adet yumurta
Pastacı Kreması için Malzemeler
500 ml süt
150 gr toz şeker
40 gr tereyağı
5 adet yumurta sarısı
60 gr un
50 gr mısır nişastası
12 su bardağı pekmez
Tahin Kreması için Malzemeler
1 su bardağı krema
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
Profiterol topları için;
Su tereyağı ve tuzu ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek spatula ile kararak iyice kavurun ve biraz soğutun Soğumaya yakın içerisine teker teker yumurtaları kırın ve mikserle hızlı devirde karıştırın
5 yumurtayı koyduktan sonra eğer harcınız doğru kıvamdaysa 6 yumurtayı kırmayın
Hamur koyu mayonez kıvamında olmalıdır, hamurunuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye büyük toplar halinde, birbirlerine çok bitişik olmadan sıkın
190 derece önceden ısıtılmış fırında 3035 dakika pişirin
Krema için;
Sütü bir tencereye alın ve ısıtın
Şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpıp, un, tereyağı ve nişastayı ekleyin
Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırın ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak ateşin üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin Kıvamını bulan kremanıza yarım bardak pekmezi ilave dip biraz daha karıştırın ve soğutmak için kenara alın Soğuyan pastacı kremanızı sıkma torbasına alın
Tahin sos için;
Kremayı ısıtın, içerisine tahini ekleyip ateşten alın ve karıştırın Sos kesilir gibi olursa içerisine 23 kaşık su koyup karıştırın
Ardından pudra şekerini ilave edin ve tekrar karıştırın Hafif akışkan bir krema elde edin ve birleştirmek için kenara alıp ılımasını sağlayın
Birleştirmek için;
Profiterol toplarının alt kısmından parmağınızla bir delik açıp kremayı içlerine sıkın, servis tabağına alın Ardından topların üstüne tahin kremasından dökün ve servis edin