Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tahiyyetu'l Mescid Namazı

Tahiyyetu'l Mescid Namazı
0
89

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Tahiyyetu'l Mescid Namazı nedir,
Tahiyyetu'l Mescid Namazı hakkında bilgi

Tahiyyetu’l–Mescid Namazı (Camiye Girince Tahiyyetu’l–Mescid Namazı Kılmak, Tahiyyetu’l–Mescid Veya Farz 208)

Tahiyyetu’l–Mescid Namazı (Camiye Girince Tahiyyetu’l–Mescid Namazı Kılmak, Tahiyyetu’l–Mescid Veya Farz Yahut Sunnet Kılmadan Oturmamak)

Bu iki bolumdeki uc hadisten, bir mescide girildiğinde iki rekat namaz kılmadan oturulmaması gerektiğini, bu namazı kılmayan kimseye Rasulullah’ın 2 rekat kıl diye emrettiğini ve her abdest alıştan sonra mumkunse iki rekat namaz kılmanın cennetteki derecemizi artıracağını oğreneceğiz 1

1146 EbU Katade radıyallahu anh’den rivayet edildiğine gore ResUlullah sallallahu aleyhi ve sellem şoyle buyurdu:
“Biriniz mescide girdiğinde, iki rek`at namaz kılmadan oturmasın2

Birgun Peygamber aleyhisselam mescidde iken yanına gittim Bana:
“İki rek`at namaz kıl buyurdu3

* Hadis kitaplarımızda pek cok hadisler Tahiyyetul Mescid namazının kılınması gerektiğini bize haber vermektedir Nevevi, burada ikisini bize aktarmış oldu Tahiyyetul Mescid mescidi selamlama veya mescidde oturma ve mescidden istifade etme hakkı demektir Alimlerimizin buyuk coğunluğu da bu namazın her vakit mescide girildiğinde kılınabileceğini, mekruh vakitler bile olsa kılınması gerektiğini belirtmişlerdir Unutarak oturan kimse kalkıp tekrar bu iki rekatı kılabilir 4

1147 Cabir (ra)’den şoyle rivayet edilmiştir RasUlullah (sav) mescidde iken yanına girmiştim, bana: “İki rekat namaz kıl buyurmuştu5

1 Abdullah Parlıyan, Acıklamalı Tam Riyazu’sSalihin Tercumesi: 338
2 Buhari, Salat 60, Teheccud 28; Muslim, Musafirin 69, 70 Ayrıca bk Tirmizi, Salat 118; Nesai, Mesacid 37; İbni Mace İkamet 57
3 Buhari, Salat 59, İstikraz 7; Muslim, Musafirin 72, 73
4 Abdullah Parlıyan, Acıklamalı Tam Riyazu’sSalihin Tercumesi: 338
5 Buhari, Salat 59, Muslim, Musafirin 69

858,466Konular
981,158Mesajlar
29,534Kullanıcılar
Üst Alt