Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

takdir teşekkür hesaplama lise

takdir teşekkür hesaplama lise

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
takdir teşekkür hesaplama,takdir teşekkür hesaplaması,takdir ve teşekkür hesaplama

Lisede Takdir Teşekkür Hesaplama Resimli Anlatım

Puanların anekdot değeri ve derecesi

MISAL

Eski sisteme göre bu öğrencimiz parantez içindeki notlar toplanıp (46 ediyor) toplam ders sayısına bölünerek(10 ders) 4,6 ile takdir almaya yargı kazanıyordu
Yeni gerçekte iseher ders için haftalık ders saati ile dönem sonu puanı çarpılırElde edilen çarpımların toplamı ;haftalık ders saatleri toplamına bölünür Elde edilen puan 5 lik sisteme çevrilerek değerleme yapılır
ÖRNEK

2145:27 79,4 karşılığı (4) Sonucu gördüğünüz gibi takdir almaya yetmiyor; ancak teşekkür almaya yetiyorOysa yukarıda gördüğümüz gibi eski yöntemle benzer puanlarla takdir alınıyordu
Çoğu öğrencinin ve velilerin düş kırıklığının nedeni bundan kaynaklanmaktadır
AYNI TABLOYLA BİR ÖRNEK DAHA

2300:27 85185 OLUYOR VE TAKDIR ALIYOR5 lik sisteme tarafından puanlar 4,5, 3 gibi, ilk örnekle benzer olmasına karşın sonuç çok ayrı olabiliyor Gördüğünüz gibi ders saati artı olan derslerin ortalamaların yüksek olması burada daha manâlı *

Similar threads

2019 Takdir Teşekkür Hesaplama yöntemi Takdir Teşekkür nasıl hesaplanır Sene sonu geliyor öğrencileri ve velileri bir coşku sardı Aceba puanınız takdir yada teşekkür alabiliyormusunuz Buyrun size resimli anlatım Puanların anekdot değeri ve derecesi ÖRNEK Eski sisteme göre bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Genelgede şu şekilde : 20192019 eğitim öğretim yılı 16 Eylül Pazartesi günü başladı Genelgeye kadar, bakanlığa yan her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 20192019 eğitim öğretim yılı 13 Haziran 2019 Cuma Günü Sona Erecek İkinci yarıyıl 10 Şubat 2019 Pazartesi günü başlayacak ve 13...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
2019 Takdir Teşekkür Hesaplama 6 Derslik , 6 Sınıf Takdir Teşekkür Hesabı nasıl yapılır, 6 Sınıf Teşekkür Hesaplama Yeni sisteme göre takdir ve teşekkür hesaplanması aşağıdaki gibi yapılır; Dönem sonunda her dersin ortalaması alınarak dersin haftalık ders saati ile çarpılır daha sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Lise Takdir Teşekkür Hesaplaması yap, 2019 Lise Takdir Teşekkür Hesaplama yöntemi 2019 2019 takdir ve teşekkür hesaplanması aşağıdaki şekilde yapılır; Dönem sonunda her dersin ortalaması alınarak dersin haftalık ders saati ile çarpılır sonra çarpım sonuçları derslerin haftalık ders...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
2019 Lise takdir teşekkür hesaplama Lisede takdir ve teşekkür hesaplama yöntemi Dönem sonunda her dersin ortalaması alınarak dersin haftalık ders saati ile çarpılır sonradan çarpım sonuçları derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür Çıkan sonuç : Derslerin herkes 4500 puandan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
858,497Konular
982,562Mesajlar
30,302Kullanıcılar
KralimvallaSon üye
Üst Alt