Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Takva hakkında ayetler

Takva hakkında ayetler
0
177

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Takva hakkında ayetler

Hac, tanıdık aylardadır Kim o aylarda hacca gaye ederse (ihramını giyerse), hac esnasında kadına yakınlaşmak, günah farzedilen davranışlara yönelmek, kavga etmek yoktur Ne hayır işlerseniz Allah onu bilir (Ey müminler! Ahiret için) azık edinin Bilin fakat azığın en hayırlısı takvâdır Ey akıl sahipleri! Benden (emirlerime muhalefetten) sakının
Bakara : 197

Ey Âdem oğulları! Size ayıp yerlerinizi örtecek giysi, süslenecek elbise yarattık Takvâ elbisesi İşte o daha hayırlıdır Bunlar Allah'ın âyetlerindendir Belki düşünüp tavsiye alırlar (diye onları indirdi)
A'râf : 26

Onların ne etleri ne de kanları Allah'a ulaşır; lakin O'na yalnızca sizin takvânız ulaşır Sizi hidayete erdirdiğinden nedeniyle Allah'ı büyük tanıyasınız diye O, bu hayvanları bu nedenle sizin istifadenize verdi (Ey Muhammed!) Hoş davrananları müjdele!
Hac : 37 *

Similar threads

Takva hakkında ayetler Hac, bilinen aylardadır Kim o aylarda hacca niyet ederse (ihramını giyerse), hac esnasında kadına yaklaşmak, gunah sayılan davranışlara yonelmek, kavga etmek yoktur Ne hayır işlerseniz Allah onu bilir (Ey muminler! Ahiret icin) azık edinin Bilin ki azığın en hayırlısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
230
Kurban hakkında ayetler De ki: Şüphesiz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm tümü âlemlerin Rabbi Allah içindir En'âm : 162 Çok Eskiden İbrahim'e Beytullah'ın yerini hazırlamış ve (ona şöyle demiştik): Bana hiçbir şeyi benzeşen alıkoyma; tavaf edenler, ayakta ibadet edenler, rükû ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
179
Kurban hakkında ayetler De ancak: Kuşkusuz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm tümü âlemlerin Rabbi Allah içindir En'âm : 162 Bir Zamanlar İbrahim'e Beytullah'ın yerini hazırlamış ve (ona şöyle demiştik): Bana hiçbir şeyi benzeşen alıkoyma; tavaf edenler, ayakta ibadet edenler, rükû...
Cevaplar
0
Görüntüleme
168
Hac hakkında ayetler Sana, hilâl şeklinde yeni doğan ayları sorarlar De fakat: Onlar, ırk ve özellikle hac için süre ölçüleridir İyi davranış, asla evlere arkalarından gelip girmeniz değildir Lâkin iyi tutum, korunan (ve ölçülü dışarı giden) kimsenin davranışıdır Evlere kapılarından girin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
156
Hac hakkında ayetler Sana, hilâl şeklinde yeni doğan ayları sorarlar De ki: Onlar, ırk ve bilhassa hac için zaman ölçüleridir İyi tavır, katiyen evlere arkalarından gelip girmeniz değildir Lâkin iyi tutum, korunan (ve ölçülü giden) kimsenin davranışıdır Evlere kapılarından girin, Allah'tan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
151
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt