iltasyazilim
FD Üye
Talaş Böreği ( Çıtır Çıtır ) Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka (24 adet )
*500 gr kuşbaşı et
*1 kase bezelye
*1 kuru soğan
*2 adet havuç
*Yarım demet dereotu
*1 tatlı kaşığı salça
*2 yemek kaşığı zeytinyağ
*1, 5 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
Ara Sos;
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*Yarım çay bardağı süt
Üzerine;
*1 yumurta sarısı + kalan sos
*Çörek otu
Talaş Böreği ( Çıtır Çıtır ) Tarifi Yapılışı Soğanı kavurup etimizi ekleyelim Suyunu salıp çekince salçasını ekleyelim Kavurup 2 bardak su ekleyelim Suyun bitmesine yakın küp doğradığımız havuçları ekleyelim Biraz kavurup bezelyeleri ekleyelim Birkaç dakika kavurup baharatları ve dereotu ekleyelim Ocağı kapatıp soğumaya bırakalım
Dört yufkayı üst üste tezgaha koyalım Üzerini fırçayla yağlayalım Sonra dört yufka daha üst üste koyalım Yufkaları yine yağlayıp uzunlamasına üçe bölelim Sonra hepsini ortadan ikiye bölelim Her yufkaya iç harçtan 2 yemek kaşığı kadar koyalım Bu şekilde 6 börek elde edelim Dikdörtgen şeklinde katlayıp kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizelim İç harç bitene kadar aynı işleme devam edelim Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim 200 dereceli fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirelim Ilık olarak servis edelim Afiyet olsun
*1 paket baklavalık yufka (24 adet )
*500 gr kuşbaşı et
*1 kase bezelye
*1 kuru soğan
*2 adet havuç
*Yarım demet dereotu
*1 tatlı kaşığı salça
*2 yemek kaşığı zeytinyağ
*1, 5 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
Ara Sos;
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*Yarım çay bardağı süt
Üzerine;
*1 yumurta sarısı + kalan sos
*Çörek otu
Talaş Böreği ( Çıtır Çıtır ) Tarifi Yapılışı Soğanı kavurup etimizi ekleyelim Suyunu salıp çekince salçasını ekleyelim Kavurup 2 bardak su ekleyelim Suyun bitmesine yakın küp doğradığımız havuçları ekleyelim Biraz kavurup bezelyeleri ekleyelim Birkaç dakika kavurup baharatları ve dereotu ekleyelim Ocağı kapatıp soğumaya bırakalım
Dört yufkayı üst üste tezgaha koyalım Üzerini fırçayla yağlayalım Sonra dört yufka daha üst üste koyalım Yufkaları yine yağlayıp uzunlamasına üçe bölelim Sonra hepsini ortadan ikiye bölelim Her yufkaya iç harçtan 2 yemek kaşığı kadar koyalım Bu şekilde 6 börek elde edelim Dikdörtgen şeklinde katlayıp kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizelim İç harç bitene kadar aynı işleme devam edelim Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim 200 dereceli fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirelim Ilık olarak servis edelim Afiyet olsun