Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Talaş böreği nasıl yapılır? En pratik ve en güzel Talaş böreği tarifi..

Talaş böreği nasıl yapılır? En pratik ve en güzel Talaş böreği tarifi..

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
pratik_talas_boregi_tarifi_1543910088_7157.jpg

Dışı çıtır çıtır, içi mis gibi etli talaş böreğinin tarifini aradıysanız doğru yere geldiniz. Çıtır çıtır ağızda dağılan tadı, enfes iç harcı ile çok beğeneceğiniz talaş böreği tarifini pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz tarifi sizler için hazırladık. İşte pratik talaş böreği tarifi:

Kadın günlerinde ya da çay saatlerinde kolayca hazırlayabileceğiniz talaş böreği, lezzetiyle kendine hayran bırakıyor.  İçine attığı kuşbaşı et, sebze ve baharat karışımıyla herkesin çok beğeneceği talaş böreği, milföy hamuru ile yapabilirsiniz. Lezzeti ve sunumuyla beğeneceğiniz talaş böreği, çeşitli sebze ve besinlerle birlikte yapabilirsiniz.  Türk damak zevkine uygun ulan Talaş böreği tarifi ve malzemelerini sizler için hazırladık.  Ağızda dağılan ve çok lezzetli olan böreği yapmak isteyen vatandaşlar Talaş böreği yapılışını ve kullanılan malzemeleri öğrenmek istiyor.  Talaş böreği nasıl yapılır? En pratik ve en güzel Talaş böreği tarifi nedir? Arda'nın Mutfağı'nda yapılan talaş böreği nasıl yapılıyor? Tüm soruların yanıtı haberimizde:

cTo4v_1627631165_6469.jpg

TALAŞ BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram koyun eti
2 adet soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 bardak su
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz

uaQsT_1543910455_7978.jpg

YAPILIŞI

Soğanları ve etleri küçük küçük doğrayarak geniş bir tencerede tereyağı ve salça ile beraber 5 dakika kadar kavurun.

Ardından az su ekleyerek pişmesini sağlayın.

pGjdK_1627631247_02.jpg

Pişmeye yakın 1 bardak su ilave ederek kapağını kapatın.

Etler yumuşadığında tuz, kıyılmış maydanoz, karabiber ve kekik ilave edip karıştırın, soğumaya bırakın.

İç malzemesini hazırladıktan sonra hamuru hazırlamaya başlayabilirsiniz. un, tuz, bir kaşık ayçiçeği yağı ve ılık suyu karıştırarak katı bir hamur haline getirin.

RyCQ4_1627631195_5983.jpg

Üzerine nemli bir bez örtün ve 15-20 dakika dinlendirin. 

Hazırladığınız hamuru 6 eş parçaya bölerek, parçaları merdane ile açın, yağ sürün ve biraz daha biraz dinlendirin.

Elle hazır yufka inceliği kadar açın, ortalarına içleri eşit olarak koyun, bohça gibi kapatın.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hazırlanan börekleri dizin ve üzerine yumurta sarısı ve çörek otu koyarak 180 derece ayarlanmış fırına verin.

Üzeri ve altı pişince sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
982,239Mesajlar
30,153Kullanıcılar
hxhdbdbsbdzbSon üye
Üst Alt