TalaŞ BÖreĞİ TALAŞ BÖREĞİMalzemeler ; 6 birey için 4 Bardak Un5 yemek yemek kaşığı Yağ1 fincan Zeytinyağı½ bardak SuYeterince TuzTALAŞ İÇİN GEREKENLER½ kg Kuşbaşı Koyun Eti2 adet Kuru Soğan1 yemek kaşığı Yağ1 adet büyükçe Domates½ kaşık Salça1 bardak Su1 Yumurta SarısıMaydonozTuz, Karabiber, Kekik Tencereye, kuşbaşı etin yarısı büyüklüğünde doğranmış etler konur Üzerine çentilmiş soğan, bir kaşık yağ, dökülüp ateş üstünde suyu çekilinceye kadar kavrulur Kavrulmuş etin üzerine keza domates keza de salça konulup azıcık daha kavrulur Bir bardak su ilavesi ile kapağı kapatılmış olarak etler adamakıllı pişirilir Suyunu çektikten daha sonra kapağı açılarak üstüne tuzlu, maydanoz, karabiber, kekik serpilir, karıştırılır, soğumaya bırakılır Diğer tarafta, 4 kadeh elenmiş una, tuzlu ve 1 yemek kaşığı yağ ek edilerek, ılık su ile katıca bir hamur tutulur üstüne ıslak bir bez örtülerek onbeş dakika dinlendirilir Bu hamur 6 eşit parçaya bölünür Herbir parça merdane ile açılır, üzerine yağ sürülür Birazcık daha dinlendirilir Elde uçlarından çekerek, hazırlanmış yufka ıncelıgıne kadar açılır Ortalarına içler eşdeğer miktarda konularak, bohça gibi dört tarafından dürülerek, yağlanmış tepsiye sıralanır Üzerlerine çırpılmış yumurtanın sarısı sürülerek fırına verilir üzeri kızarıncaya değin pişirilir Fırından alınır ve kesilerek servis yapılırSıcakken servis yapınızSağlık Durumu olsun