iltasyazilim
FD Üye
Tam Buğday Ekmeği Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
*İki su bardağı tam buğday unu
*Bir tatlı kaşığı kuru maya
*Bir tatlı kaşığı tuz
*Bir çay kaşığı toz şeker
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*Ay çekirdeği içi (3 yemek kaşığı)
*1 yemek kaşığı tereyağı
Tam Buğday Ekmeği Nasıl Yapılır? Yapılışı Un, tuz, şeker ve maya ve ay çekirdeği bir kabın içinde karıştırılır (ben unun tümünü tam buğday unu kullandım ama ekmek çok ufalanmasın istiyorsanız unun yarısını beyaz un kullanabilirsiniz) Ilık süt ve su oda sıcaklığındaki tereyağı kuru malzemeye ilave edilerek iyice yoğurulur Üzeri örtülerek iki saat mayalamaya bırakılır İki saat sonunda yeniden yoğurulur ve bir fırın tepsisinin altına un serpilerek yuvarlak şekil verilen ekmek yerleştirilir ve burada da ekmek hamurunun kabarması beklenir (en az bir saat) ve kabaran hamur önceden 200 derece ısıtılan fırında 3035 dk pişirilir
*İki su bardağı tam buğday unu
*Bir tatlı kaşığı kuru maya
*Bir tatlı kaşığı tuz
*Bir çay kaşığı toz şeker
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*Ay çekirdeği içi (3 yemek kaşığı)
*1 yemek kaşığı tereyağı
Tam Buğday Ekmeği Nasıl Yapılır? Yapılışı Un, tuz, şeker ve maya ve ay çekirdeği bir kabın içinde karıştırılır (ben unun tümünü tam buğday unu kullandım ama ekmek çok ufalanmasın istiyorsanız unun yarısını beyaz un kullanabilirsiniz) Ilık süt ve su oda sıcaklığındaki tereyağı kuru malzemeye ilave edilerek iyice yoğurulur Üzeri örtülerek iki saat mayalamaya bırakılır İki saat sonunda yeniden yoğurulur ve bir fırın tepsisinin altına un serpilerek yuvarlak şekil verilen ekmek yerleştirilir ve burada da ekmek hamurunun kabarması beklenir (en az bir saat) ve kabaran hamur önceden 200 derece ısıtılan fırında 3035 dk pişirilir