Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Buğday Ekmeği Tarifi

Tam Buğday Ekmeği Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg tam buğday unu
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 paket yaş maya
*1 1, 5 çay bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı ılık süt
*2 çay kaşığı tuz
*Yoğurmak için biraz su

Üzeri için:


*2 yemek kaşığı yoğurt
*Çekirdek içi

Tam Buğday Ekmeği Tarifi Yapılışı Unu geniş bir kaba alıp ortasına havuz yapalım havuza yaş maya tuz ve şekeri koyup üzerine ılıklaştırdığımız sütü ekleyelim Mayamız eridikten sonra yağımızı ilave edip yavaşça kenardaki unları ekleyelim Yumuşak bir kıvam alana kadar su ekleyip yoğuralım üzerine poşet geçirip 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım İyice mayalandığından emin olunca greyfurt büyüklüğünde bir parça alıp(bu tarife uyarsanız 3 tane ekmek elde edersiniz)yağladığımız tepsiye sekil vererek koyalım(elimizin ıslak olması gerekiyor) üzerine bıçak yardımıyla çizikler atıp yoğurt ve çekirdek içi ekleyelim 170 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim (fırınınıza göre pişirme süresi değişiklik gösterebilir)
 
858,496Konular
982,180Mesajlar
30,117Kullanıcılar
alisahn46Son üye
Üst Alt