iltasyazilim
FD Üye
Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg tam buğday unu
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 paket yaş maya
*1 1, 5 çay bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı ılık süt
*2 çay kaşığı tuz
*Yoğurmak için biraz su
Üzeri için:
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Çekirdek içi
Tam Buğday Ekmeği Tarifi Yapılışı Unu geniş bir kaba alıp ortasına havuz yapalım havuza yaş maya tuz ve şekeri koyup üzerine ılıklaştırdığımız sütü ekleyelim Mayamız eridikten sonra yağımızı ilave edip yavaşça kenardaki unları ekleyelim Yumuşak bir kıvam alana kadar su ekleyip yoğuralım üzerine poşet geçirip 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım İyice mayalandığından emin olunca greyfurt büyüklüğünde bir parça alıp(bu tarife uyarsanız 3 tane ekmek elde edersiniz)yağladığımız tepsiye sekil vererek koyalım(elimizin ıslak olması gerekiyor) üzerine bıçak yardımıyla çizikler atıp yoğurt ve çekirdek içi ekleyelim 170 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim (fırınınıza göre pişirme süresi değişiklik gösterebilir)
*1 kg tam buğday unu
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 paket yaş maya
*1 1, 5 çay bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı ılık süt
*2 çay kaşığı tuz
*Yoğurmak için biraz su
Üzeri için:
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Çekirdek içi
Tam Buğday Ekmeği Tarifi Yapılışı Unu geniş bir kaba alıp ortasına havuz yapalım havuza yaş maya tuz ve şekeri koyup üzerine ılıklaştırdığımız sütü ekleyelim Mayamız eridikten sonra yağımızı ilave edip yavaşça kenardaki unları ekleyelim Yumuşak bir kıvam alana kadar su ekleyip yoğuralım üzerine poşet geçirip 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım İyice mayalandığından emin olunca greyfurt büyüklüğünde bir parça alıp(bu tarife uyarsanız 3 tane ekmek elde edersiniz)yağladığımız tepsiye sekil vererek koyalım(elimizin ıslak olması gerekiyor) üzerine bıçak yardımıyla çizikler atıp yoğurt ve çekirdek içi ekleyelim 170 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim (fırınınıza göre pişirme süresi değişiklik gösterebilir)