iltasyazilim
FD Üye
Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg tam buğday unu
*600 gr ılık su (2 büyük su bardağı)
*Pekmez (türk kahvesi fincanının üçte biri)
*3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 paket maya
Tam Buğday Ekmeği Tarifi Yapılışı Bütün malzemeyi hamur kabımıza alıp yoğurmaya başlıyoruz Tek kullanımlık maya kullanmıyorsak diğer mayayı ılık suyla ilk önce 5 dakika kabartalım sonra diğer malzemelerle buluşturuyoruz Hamurumuzu iyice yoğurduktan sonra üzerini hava almayacak şekilde kapatıyoruz ve 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz Hamur iki katı kabardıktan sonra tepsiye istediğimiz şekilde yerleştiriyoruz Ben bir tane yuvarlak bir tane uzun yaptım, bazen de küçük küçük restoranlardaki gibi yapıyorum Tepsiye dizdikten sonra 1 saat de burada mayalandırıp üzerine hiç bir şey sürmeden soğuk fırına koyup 200 derece 50 dakika pişiriyoruz Afiyet olsun
*1 kg tam buğday unu
*600 gr ılık su (2 büyük su bardağı)
*Pekmez (türk kahvesi fincanının üçte biri)
*3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 paket maya
Tam Buğday Ekmeği Tarifi Yapılışı Bütün malzemeyi hamur kabımıza alıp yoğurmaya başlıyoruz Tek kullanımlık maya kullanmıyorsak diğer mayayı ılık suyla ilk önce 5 dakika kabartalım sonra diğer malzemelerle buluşturuyoruz Hamurumuzu iyice yoğurduktan sonra üzerini hava almayacak şekilde kapatıyoruz ve 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz Hamur iki katı kabardıktan sonra tepsiye istediğimiz şekilde yerleştiriyoruz Ben bir tane yuvarlak bir tane uzun yaptım, bazen de küçük küçük restoranlardaki gibi yapıyorum Tepsiye dizdikten sonra 1 saat de burada mayalandırıp üzerine hiç bir şey sürmeden soğuk fırına koyup 200 derece 50 dakika pişiriyoruz Afiyet olsun