iltasyazilim
FD Üye
Tam Buğday Ekmeği Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram tam buğday unu
*3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 paket kuru maya(instant)
*Aldığı kadar su(ılık)
Tam Buğday Ekmeği Yapımı Tarifi Yapılışı Öncelikle unu derince bir kabın içine boşaltıyoruz Ortasını havuz gibi açıyoruz ve diğer malzemeleri koyuyoruz Sonra yavaş yavaş suyu ilave ederek yoğuruyoruz Hamuru biraz yumuşak kıvama gelince üzerine streç film kapatıp bir örtüye sarıp mayalanmaya bırakıyoruz Ben 1, 5 saat mayalandırdım Sonra iki yuvarlak ekmekcik yaptım İsterseniz farklı şekilde de yapabilirsiniz Üzerine bıçakla çizikler attım Tepsinin altına biraz un serpiyoruz Sonra 1 saat daha güneşe koyup mayalandırıyoruz Ekmekler iyice kabarınca 250 derece ayarlanmış fırına sürüyoruz 50 dakika fırın açıkken pişiriyoruz Sonra fırını kapatıp 15 dakika daha içinde bekletiyoruz Ekmekleri çıkartıp bir bezin arasına sarıyoruz 1 saat sonra kaldırabilirsiniz Afiyet olsun
*500 gram tam buğday unu
*3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 paket kuru maya(instant)
*Aldığı kadar su(ılık)
Tam Buğday Ekmeği Yapımı Tarifi Yapılışı Öncelikle unu derince bir kabın içine boşaltıyoruz Ortasını havuz gibi açıyoruz ve diğer malzemeleri koyuyoruz Sonra yavaş yavaş suyu ilave ederek yoğuruyoruz Hamuru biraz yumuşak kıvama gelince üzerine streç film kapatıp bir örtüye sarıp mayalanmaya bırakıyoruz Ben 1, 5 saat mayalandırdım Sonra iki yuvarlak ekmekcik yaptım İsterseniz farklı şekilde de yapabilirsiniz Üzerine bıçakla çizikler attım Tepsinin altına biraz un serpiyoruz Sonra 1 saat daha güneşe koyup mayalandırıyoruz Ekmekler iyice kabarınca 250 derece ayarlanmış fırına sürüyoruz 50 dakika fırın açıkken pişiriyoruz Sonra fırını kapatıp 15 dakika daha içinde bekletiyoruz Ekmekleri çıkartıp bir bezin arasına sarıyoruz 1 saat sonra kaldırabilirsiniz Afiyet olsun