Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Buğday Ekmeği Yapımı

Tam Buğday Ekmeği Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Tam Buğday Ekmeği Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*500 gr tam buğday unu
*1 adet yaş maya ( 42 gr )
*320 ml su
*Yarım yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz

Tam Buğday Ekmeği Yapımı Tarifi Yapılışı Ilık suda şeker ve maya eritilir, una tuz katılır, iyice karıştırılır, maya suyu ile beraber una eklenir İyice yoğurulup üzerine nemli bir bez bırakılır Fırın 40 dereceye ayarlanır, fırının içerisine ısıya dayanıklı bir kap içerisine su bırakılır Yarım saat mayalanmaya bırakılır
Fırından çıkarılıp minik toplar hazırlanır, yağlı yağışın üzerine ekmek topları bırakılır Üzerine süt veya su sürülüp bıçakla birer kesik atılır, yarım saat daha dinlendirilir Fırın 210 dereceye ısıtılır fan ayarına getirilir Isıtılmış fırında ekmek topları bırakılır, 10 dk sonra fırının kapağı açılmadan 190 dereceye düşürülür ve 10 dk daha pişirilip fırından çıkarılır Üzerine su püskürten bir fısfıs ile çok azıcık su püskürtülüp temiz bir beze sarılıp dinlendirilir Biraz içini çekmesi beklendikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz afiyet olsun
 
858,505Konular
982,843Mesajlar
33,080Kullanıcılar
SceptreSon üye
Üst Alt