iltasyazilim
FD Üye
Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*Tam buğday un
*1 buçuk bardak ılık su
*1 paket kurum maya
*1 tatlı kaşığı tuz
Tam Buğday Ekmeği Tarifi Yapılışı
1
*Suyumuzu yoğurma kabına alıyoruz
*Mayayı, tuzu ,ekliyoruz
*Unumuzu kontrollü ekliyoruz, hafif ele yapışan bir hamur olacak
*10 dakika yoğurup mayalanması için üzerini kapatıp yarım saat bekletiyoruz
*Bekledikten sonra yağladığımız kalıp yada tepsiye yatıyoruz
*Ben baton kek kalıbı kullandım siz isterseniz normal tepsiye de yapabilirsiniz
*Üzerini kapatıp on dakika bekletip,200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin
*Afiyet olsun
*
*Tam buğday un
*1 buçuk bardak ılık su
*1 paket kurum maya
*1 tatlı kaşığı tuz
Tam Buğday Ekmeği Tarifi Yapılışı
1
*Suyumuzu yoğurma kabına alıyoruz
*Mayayı, tuzu ,ekliyoruz
*Unumuzu kontrollü ekliyoruz, hafif ele yapışan bir hamur olacak
*10 dakika yoğurup mayalanması için üzerini kapatıp yarım saat bekletiyoruz
*Bekledikten sonra yağladığımız kalıp yada tepsiye yatıyoruz
*Ben baton kek kalıbı kullandım siz isterseniz normal tepsiye de yapabilirsiniz
*Üzerini kapatıp on dakika bekletip,200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin
*Afiyet olsun
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.