iltasyazilim
FD Üye
Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı tam buğday unu
*1 paket pak maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 su bardağı+iki parmak ılık su
Tam Buğday Ekmeği Tarifi Yapılışı Derin bir hamur kabı içine unumuzu koyalım Ortasını havuz gibi açıp pak mayayı, şekeri dökelim Üstüne yarım çay bardağı su ilave edelim Mayanın kabarması için beş dakika bekleyip tuzunu koyup hamurumuzu yavaş yavaş suyunu dökerek çok sert olmayan bir hamur yapalım Üstünü kapatıp on beş dakika bekleyelim Tepsimizin içini unlayalım Hamuru üçe böleli Elimizi unlayıp bezelere ekmek somunu şeklini verelim Üstlerine bıçak yardımıyla çizikler atıp 180 derecedeki fırında yirmi dakika pişirelim Çıkarınca üzerine bez örtüp soğumasını bekleyelim Afiyet olsun
*3 su bardağı tam buğday unu
*1 paket pak maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 su bardağı+iki parmak ılık su
Tam Buğday Ekmeği Tarifi Yapılışı Derin bir hamur kabı içine unumuzu koyalım Ortasını havuz gibi açıp pak mayayı, şekeri dökelim Üstüne yarım çay bardağı su ilave edelim Mayanın kabarması için beş dakika bekleyip tuzunu koyup hamurumuzu yavaş yavaş suyunu dökerek çok sert olmayan bir hamur yapalım Üstünü kapatıp on beş dakika bekleyelim Tepsimizin içini unlayalım Hamuru üçe böleli Elimizi unlayıp bezelere ekmek somunu şeklini verelim Üstlerine bıçak yardımıyla çizikler atıp 180 derecedeki fırında yirmi dakika pişirelim Çıkarınca üzerine bez örtüp soğumasını bekleyelim Afiyet olsun