Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Buğday Ekmeği

Tam Buğday Ekmeği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

*7 su bardağı tam buğday unu
*34 bardak ılık su
*Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz

Tam Buğday Ekmeği Tarifi Yapılışı İstant maya elenen unla karıştırılır Üzerine su, tuz ve sıvı yağ eklenip yoğurulur Su miktarı hamurun durumuna göre artabilir veya azalabilir Önemli olan ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmek
Yoğurulan hamur dibi iyice unlanan tepsiye istenilen şekil verilerek yerleştirilir
1 kaşık un az su ile bulamaç kıvamına getirilir ve hamurun her yerine sürülür Bu işlem ekmeğin üstünün kabuksu yapısını sağlayacak Hamurun üzerine bıçakla derin çizgiler atılıp şekil verilebilir
Fırın 5 dakika ısıtılıp kapatılır ve hamur bu sıcaklıkta yarım saat mayalandırılır
Mayalanma sürecinden sonra 170 derecede önceden ısıtılan fırında pişirilir Fırında çıkınca üzeri örtülür ve soğuyana kadar dinlendirilir Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,918Mesajlar
29,937Kullanıcılar
yasj_136Son üye
Üst Alt