iltasyazilim
FD Üye
Tam Buğday Unlu Ekmek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*2 su bardağı tam buğday unu
*1 su bardağı buğday unu
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 5 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
Tam Buğday Unlu Ekmek Yapımı Tarifi Yapılışı Önce maya, ılık su ve şekeri mayalanmaları için bir kapta karıştırıyoruz Mayalanan karışımımızı un, süt, sıvı yağ, tuzla karıştırarak yoğuruyoruz ancak unu yavaş yavaş azar azar koymak çok önemli Elde edeceğimiz hamur elen yapışmayan ancak yumuşak bir kıvamda olmalı Yoğurduğumuz hamuru mayalanması için 20 dk bekletiyoruz Sonrasında istediğimiz şekli verip tepside de mayalanması için bekletiyoruz 180 derece fırında 3540 dk pişiriyoruz*Ben küçük şekil verdiğim için kısa sürede pişti ancak hamura bütün olarak şekil verirseniz içinin pişmesi daha uzun sürebilir Eğer hamura bütün olarak şekil verirseniz daha düşük ısıda daha uzun süre pişirebilirsiniz
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*2 su bardağı tam buğday unu
*1 su bardağı buğday unu
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 5 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
Tam Buğday Unlu Ekmek Yapımı Tarifi Yapılışı Önce maya, ılık su ve şekeri mayalanmaları için bir kapta karıştırıyoruz Mayalanan karışımımızı un, süt, sıvı yağ, tuzla karıştırarak yoğuruyoruz ancak unu yavaş yavaş azar azar koymak çok önemli Elde edeceğimiz hamur elen yapışmayan ancak yumuşak bir kıvamda olmalı Yoğurduğumuz hamuru mayalanması için 20 dk bekletiyoruz Sonrasında istediğimiz şekli verip tepside de mayalanması için bekletiyoruz 180 derece fırında 3540 dk pişiriyoruz*Ben küçük şekil verdiğim için kısa sürede pişti ancak hamura bütün olarak şekil verirseniz içinin pişmesi daha uzun sürebilir Eğer hamura bütün olarak şekil verirseniz daha düşük ısıda daha uzun süre pişirebilirsiniz