Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Buğday Unlu Ekmek

Tam Buğday Unlu Ekmek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı tam buğday unu
*2 su bardağı ılık süt ya da su (ben süt kullandım)
*1 küp yaş maya (42 gr)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Beyaz un (Normal, pastalık, böreklik un)

Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi Yapılışı Ilık sütün içine toz şeker ve mayayı koyuyoruz ve kabarması için bekliyoruz Tam buğday ununu bir kabın içine eliyoruz Süt, maya, şeker karışımını ekliyoruz ve karıştırıyoruz Tuzu ekliyoruz Normal unla ele yapışmayan bir kıvam elde ediyoruz Hamuru yoğurduğumuz kaptan alıp yağlı kağıt serdiğimiz pişirme kabına alıyoruz ve üzerini kapatıp ılık bir ortamda 1 buçuk saat mayalanmaya bırakıyoruz (30 cm’lik kap kullandığım için ince dilimlerim oldu Daha küçük bir kapta daha geniş dilimler elde edebilirsiniz) Mayalanma süreci bitince hamurumuzun üstüne bıçak yardımıyla çizikler şekiller yapıyoruz Hamurun üstüne su veya süt sürüp un serpiştiriyoruz 210 dereye ısıtılmış fırınımızın altına ısıya dayanıklı bir kapla su koyuyoruz (Ekmek için gereken nemi sağlıyor ve ekmek yumuşak oluyor) Hamurumuzu fırına veriyoruz 15 dakika sonra dereceyi 180?e indiriyoruz 45 dakika sonra ekmeğimiz hazır (Kendi fırınınıza göre takipte olun, yanmasın) Soğuması için tel fırın ızgarası, nihale vs üzerine koyuyoruz buhar yapıp ıslanmasın diye Fazla unu süpürüp dilimliyoruz (Ben fotoğrafları ununu süpürmeden çekmişim Tam buğday unu kullandığımız için ekmeğimiz sütlü kahvemsi bir renkte ve enfes lezzette ;) Afiyet olsun
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt