Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Buğday Unlu Kıymalı Akıtma

Tam Buğday Unlu Kıymalı Akıtma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tam Buğday Unlu Kıymalı Akıtma Tarifi İçin Malzemeler

*2 yumurta
*2 su bardağı süt
*2 su bardağı yoğurt (sulu tarafından)
*Aldığı kadar tam buğday unu
*Biraz tuz
*Biraz kabartma tuzu

İç harcı için;


*250 gram kıyma
*1 adet soğan
*2 domates
*Bir tatlı kaşığı salça
*Arzuya göre baharat
*Sunum için üzerine yoğurt

Tam Buğday Unlu Kıymalı Akıtma Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcımızdan başlayalım soğanları yemeklik doğrayıp biraz sıvı yağla kavuruyoruz Pembeleşince kıymayı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz Kıyma biraz kavrulduktan sonra içine domatesleri rendeleyip katıyoruz Tuz, baharat, salçayı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz Kıyma kavrulurken akıtmamıza geçelim; yumurtaları kırıp önce üzerine biraz un katıp karıştıralım ardından topaklanmaması için karıştıra karıştıra süt ve yoğurdu da ilave edelim Boza kıvamına gelene kadar un ekleyerek elle çırpıyoruz Kabartma tozunu da tuzu da ilave edip çok az yağlanmış krep tavasına 1 kepçe dolusu kadar dökelim Tavanın her yerine dağılacak şekilde yayalım ki kalın olup hamur olmasın İki tarafını da aynı şekilde pişirelim Pişme işlemi bittikten sonra bir akıtmayı tabağa alıp üzerine kıymalı harcın birazını yayalım üzerine tekrar akıtma koyup kat kat aynı işlemi yapalım en son üzerine yoğurt dökerek kızdırılmış yağ ilavesiyle üçgen keserek servis edelim afiyet olsun )
 
858,497Konular
981,908Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt