iltasyazilim
FD Üye
Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*12 (yarım) çay bardağı kuru maya
*3 bardak ılık su
*1 çay bardağı toz şeker
*1 bardak sıvı yağ
*1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi Yapılışı Kuruları ayrı sıvıları ayrı şekilde karıştıralım
Unlu karışıma sıvı karışımı yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım
Yoğurulan hamuru 1520 dk dinlendirelim
Cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlak bezeler yapalım
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı ve 2 kaşık yağ karıştırıp sürelim
180 derece fırında pişirelim
Çabuk pişen bir poğaça olduğundan ilk 15 dakikadan sonra kontrollü pişirmenizi tavsiye ederim
Sizlerde benim gibi bu poğaçalardan minik hamburgerler yapabilirsiniz
Şimdiden afiyet olsun
*12 (yarım) çay bardağı kuru maya
*3 bardak ılık su
*1 çay bardağı toz şeker
*1 bardak sıvı yağ
*1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi Yapılışı Kuruları ayrı sıvıları ayrı şekilde karıştıralım
Unlu karışıma sıvı karışımı yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım
Yoğurulan hamuru 1520 dk dinlendirelim
Cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlak bezeler yapalım
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı ve 2 kaşık yağ karıştırıp sürelim
180 derece fırında pişirelim
Çabuk pişen bir poğaça olduğundan ilk 15 dakikadan sonra kontrollü pişirmenizi tavsiye ederim
Sizlerde benim gibi bu poğaçalardan minik hamburgerler yapabilirsiniz
Şimdiden afiyet olsun