iltasyazilim
FD Üye
Tam Buğday Unundan El Açması Gözleme Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin:
*3 tatlı kaşığı kuru maya
*1, 5 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*Yaklaşık 500 gram (1 paket) un
İç Harç 1 İçin:
*1 demet maydanoz
*1 demet dereotu
*4 dal taze soğan
*12 (yarım) kalıp yağlı beyaz peynir
*1 tatlı kaşığı pul biber
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç Harç 2 İçin:
*3 adet haşlanmış patates
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*12 (yarım) teker kaşar peyniri rendesi
Üzerine:
*Tereyağı ya da sıvı yağ
Tam Buğday Unundan El Açması Gözleme Tarifi Yapılışı Annanemizin mis gibi anadolu kokan el açması kahvaltı gözlemeleri, bu kez tam buğday unu ile sofralarda
Öncelikle hamuru yoğurup kenarda mayalanmaya bırakmak için yoğurma kabına ılık su, sıvı yağ, şeker ve mayayı alıp çırpma teli ile çırpın, 10 dakika bekletin
Tuzu ilave edip tekrar çırpın Unu kontrollü ilave ederek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurun Üstünü örtüp mayalanmaya bırakın
Hamur mayalanırken iç harç 1 için; tüm yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayın Pul biberi ve beyaz peyniri ilave edip peyniri eze eze ufalayarak çatalla karıştırın Sıvı yağı da katıp karıştırın
İç harç 2 için; haşlanmış patatesleri bir kaba alın ve ezerek püre haline getirin Sıvı yağ, baharatlar, tuz ve kaşar peyniri rendesini ilave edip karıştırın
Hamuru unlu tezgaha alın Portakaldan küçük, mandalinadan büyük olacak şekilde bezeler kopartıp yuvarlayın
Her bir bezeyi yemek tabağı büyükçe unlayarak daire şeklinde önce merdaneyle, sonra oklavayla açın Yarısına kadar iç harç yayıp diğer boş kalan yarısını üstüne kapatıp kenarlarını bastırın Kenarlardaki fazla hamurları pizza dilimleme bıçağı ile kesin Bu şekilde “D şeklinde gözlemelerinizi hazırlayın
Teflon tavada arkalı önlü gözlemelerinizi kızartın ve sıcakken üzerine tereyağı, yoksa sıvı yağ sürüp sıcak servis yapın
Bu ölçü hamurla 13 adet gözleme çıktı Hamur ve iç malzeme ölçüsünü kendinize göre ayarlayıp adet belirleyebilirsiniz
Afiyet olsun
*3 tatlı kaşığı kuru maya
*1, 5 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*Yaklaşık 500 gram (1 paket) un
İç Harç 1 İçin:
*1 demet maydanoz
*1 demet dereotu
*4 dal taze soğan
*12 (yarım) kalıp yağlı beyaz peynir
*1 tatlı kaşığı pul biber
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç Harç 2 İçin:
*3 adet haşlanmış patates
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*12 (yarım) teker kaşar peyniri rendesi
Üzerine:
*Tereyağı ya da sıvı yağ
Tam Buğday Unundan El Açması Gözleme Tarifi Yapılışı Annanemizin mis gibi anadolu kokan el açması kahvaltı gözlemeleri, bu kez tam buğday unu ile sofralarda
Öncelikle hamuru yoğurup kenarda mayalanmaya bırakmak için yoğurma kabına ılık su, sıvı yağ, şeker ve mayayı alıp çırpma teli ile çırpın, 10 dakika bekletin
Tuzu ilave edip tekrar çırpın Unu kontrollü ilave ederek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurun Üstünü örtüp mayalanmaya bırakın
Hamur mayalanırken iç harç 1 için; tüm yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayın Pul biberi ve beyaz peyniri ilave edip peyniri eze eze ufalayarak çatalla karıştırın Sıvı yağı da katıp karıştırın
İç harç 2 için; haşlanmış patatesleri bir kaba alın ve ezerek püre haline getirin Sıvı yağ, baharatlar, tuz ve kaşar peyniri rendesini ilave edip karıştırın
Hamuru unlu tezgaha alın Portakaldan küçük, mandalinadan büyük olacak şekilde bezeler kopartıp yuvarlayın
Her bir bezeyi yemek tabağı büyükçe unlayarak daire şeklinde önce merdaneyle, sonra oklavayla açın Yarısına kadar iç harç yayıp diğer boş kalan yarısını üstüne kapatıp kenarlarını bastırın Kenarlardaki fazla hamurları pizza dilimleme bıçağı ile kesin Bu şekilde “D şeklinde gözlemelerinizi hazırlayın
Teflon tavada arkalı önlü gözlemelerinizi kızartın ve sıcakken üzerine tereyağı, yoksa sıvı yağ sürüp sıcak servis yapın
Bu ölçü hamurla 13 adet gözleme çıktı Hamur ve iç malzeme ölçüsünü kendinize göre ayarlayıp adet belirleyebilirsiniz
Afiyet olsun