iltasyazilim
FD Üye
Tam Buğdaylı Minik Ekmeklerim Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr tam buğday unu
*1 su bardağından az beyaz un (ihtiyaca göre artırıp azaltabiliriz)
*1 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*1 paket toz maya
*1 yemek kaşığı pekmez
*1 tutam tuz
Tam Buğdaylı Minik Ekmeklerim Tarifi Yapılışı Ilık su ve sütü karıştırıp içine mayayı atıp 10 dakika mayalanmasını bekleyin Daha sonra unumuzu havuz gibi açıp tüm malzemeleri katıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz Elinize yapışabilir eğer çok cıvık bir hamur olduysa un ilavesi yapabilirsiniz fakat kulak memesi kıvamını geçmemesine özen gösterin Hamuru yoğurduktan sonra üzerine bir bez örtüp yaklaşık 1 1,5 saat mayalandırın Mayalanma süresine göre bu zaman artabilir, azala da bilir Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp tekrar bezin üzerine dizip üzerini örtün ve 20 dakika daha dinlendirin Dinlenen bezelerimizi sırayla elimizle hafif tabak genişliğinden biraz daha küçük boyutta şekillendirip orta ateşte pişirin Afiyet olsun ben fazla pişirip buzluğa atıyorum ani gelen kahvaltı misafirlerim için çok rahat oluyor
*500 gr tam buğday unu
*1 su bardağından az beyaz un (ihtiyaca göre artırıp azaltabiliriz)
*1 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*1 paket toz maya
*1 yemek kaşığı pekmez
*1 tutam tuz
Tam Buğdaylı Minik Ekmeklerim Tarifi Yapılışı Ilık su ve sütü karıştırıp içine mayayı atıp 10 dakika mayalanmasını bekleyin Daha sonra unumuzu havuz gibi açıp tüm malzemeleri katıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz Elinize yapışabilir eğer çok cıvık bir hamur olduysa un ilavesi yapabilirsiniz fakat kulak memesi kıvamını geçmemesine özen gösterin Hamuru yoğurduktan sonra üzerine bir bez örtüp yaklaşık 1 1,5 saat mayalandırın Mayalanma süresine göre bu zaman artabilir, azala da bilir Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp tekrar bezin üzerine dizip üzerini örtün ve 20 dakika daha dinlendirin Dinlenen bezelerimizi sırayla elimizle hafif tabak genişliğinden biraz daha küçük boyutta şekillendirip orta ateşte pişirin Afiyet olsun ben fazla pişirip buzluğa atıyorum ani gelen kahvaltı misafirlerim için çok rahat oluyor