iltasyazilim
FD Üye
Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler Hamur İçin:
*1 paket Sana Yağ (Oda Isısında)
*2 5 yemek kaşığı toz şeker
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı nişasta
*1 5 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un (45 su bardağı)
İç harcı İçin:
*4 adet orta boy elma
*Yarım yemek kaşığı tarçın (İsteğe göre azaltılabilir
*Yarım tatlı kaşığı şeker
Sunum İçin:
*Pudra Şekeri
Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı Bir adet yumurtayı bir kaba kırıyoruz Ardından oda ısısında yumuşak haldeki Sana Yağ’ ı ekliyoruz Yarım su bardağı nişastayı ekliyoruz Sıvıyağı, toz şekeri, pudra şekerini, unu ekleyip yoğuruyoruz Yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz En son vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğuruyoruz
Hamuru sarıp ya da ağzını kapatıp dinlenirken iç harcı hazırlıyoruz
İç harç için:
Elmaları soyup, rendeliyoruz (Elma kabukları ile çay yapabilirsiniz, lezzetli oluyor)
Tavaya koyduğumuz elma rendelerini hafif rengi değişene kadar pişiriyoruz Maksimum 10 dakika kadar Almaya yakın tarçını ve şekeri ilave edip karıştırıp altını kapatıyoruz Tarçını ve iç harcı çok sevdiğim için çok katıyorum Siz tarçını azaltabilirsiniz
Hamuru bezelere ayırıyorsunuz Elmalı kurabiyenizin büyüklük tercihine göre bezeleriniz küçük ya da büyük alınabilir Ben küçük tercih ediyorum Tahtaya hafif un serpip fazla ince olmayacak şekilde açıyoruz Elinizle de açabilirsiniz Bıçak yardımı ile önce + işareti şeklinde daha sonra kenarlarından üçgen şeklinde keserek şekillendirebilirsiniz Şekillendirme tercihe bağlı
iç harcı yerleştirip sarın Daha sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar maksimum 20 dakika kadar pişirin Dipfirize koyacaksanız soğumasını bekleyip saklama kabında koyabilirsiniz ama çıkarttığınızda mikrodalgada ya da normal fırında ısıtın
Pudra şekerini servis edeceğiniz zaman kullanın Poğaça gibi olmayan ağızda kurabiye tadında, kıyır kıyır bir elmalı kurabiye elde edeceksiniz Afiyet olsun
*1 paket Sana Yağ (Oda Isısında)
*2 5 yemek kaşığı toz şeker
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı nişasta
*1 5 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un (45 su bardağı)
İç harcı İçin:
*4 adet orta boy elma
*Yarım yemek kaşığı tarçın (İsteğe göre azaltılabilir
*Yarım tatlı kaşığı şeker
Sunum İçin:
*Pudra Şekeri
Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı Bir adet yumurtayı bir kaba kırıyoruz Ardından oda ısısında yumuşak haldeki Sana Yağ’ ı ekliyoruz Yarım su bardağı nişastayı ekliyoruz Sıvıyağı, toz şekeri, pudra şekerini, unu ekleyip yoğuruyoruz Yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz En son vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğuruyoruz
Hamuru sarıp ya da ağzını kapatıp dinlenirken iç harcı hazırlıyoruz
İç harç için:
Elmaları soyup, rendeliyoruz (Elma kabukları ile çay yapabilirsiniz, lezzetli oluyor)
Tavaya koyduğumuz elma rendelerini hafif rengi değişene kadar pişiriyoruz Maksimum 10 dakika kadar Almaya yakın tarçını ve şekeri ilave edip karıştırıp altını kapatıyoruz Tarçını ve iç harcı çok sevdiğim için çok katıyorum Siz tarçını azaltabilirsiniz
Hamuru bezelere ayırıyorsunuz Elmalı kurabiyenizin büyüklük tercihine göre bezeleriniz küçük ya da büyük alınabilir Ben küçük tercih ediyorum Tahtaya hafif un serpip fazla ince olmayacak şekilde açıyoruz Elinizle de açabilirsiniz Bıçak yardımı ile önce + işareti şeklinde daha sonra kenarlarından üçgen şeklinde keserek şekillendirebilirsiniz Şekillendirme tercihe bağlı
iç harcı yerleştirip sarın Daha sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar maksimum 20 dakika kadar pişirin Dipfirize koyacaksanız soğumasını bekleyip saklama kabında koyabilirsiniz ama çıkarttığınızda mikrodalgada ya da normal fırında ısıtın
Pudra şekerini servis edeceğiniz zaman kullanın Poğaça gibi olmayan ağızda kurabiye tadında, kıyır kıyır bir elmalı kurabiye elde edeceksiniz Afiyet olsun