iltasyazilim
FD Üye
Tam Kıvamında Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*125 gr tereyağı (margarin de olur)
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 çay bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*Yarım paket kabartma tozu
*25 su bardağı un(200 ml bardak)
Elmalı harcı için;
*4 adet elma
*2 adet havuç (Şart değil)
*4 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 çay bardağı ceviz
Tam Kıvamında Elmalı Turta Tarifi Yapılışı Merhaba hayırlı akşamlar
Önce elmalar soyulur ve rendelenir Havuç da rendelenir Havuç şart değil ama denemenizi tavsiye ederim rengini çok güzel yapıyor Yanmaz yapışmaz bir tavaya alınır ve üzerine şeker eklenir Suyunu salıp çekene kadar pişirilir Ardından tarçın ve ceviz eklenir Soğumaya bırakılır
Hamuru için önce şeker ve tereyağı iyice karıştırılır Diğer malzemeler eklenir Yumuşak bir hamur olacak
Hamur ikiye bölünür Bir parça küçük boy yuvarlak borcamın boyutunda açılır ve şeritler halinde kesilir Bu şeritleri üzeri için kullanacağız
Kalan hamur borcam boyutunda açılır ve borcama yerleştirilir Harcımızı ekleyelim Kestiğimiz şeritlerle kafes şekli verelim
Arzu ederseniz şeritler halinde kesmeden beze halindeyken buzluğa atın ve tartın üzerine rendeleyin İki şekilde de güzel oluyor
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Soğuduktan sonra pudra şekeri serpebilirsiniz
Afiyet olsun
*125 gr tereyağı (margarin de olur)
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 çay bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*Yarım paket kabartma tozu
*25 su bardağı un(200 ml bardak)
Elmalı harcı için;
*4 adet elma
*2 adet havuç (Şart değil)
*4 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 çay bardağı ceviz
Tam Kıvamında Elmalı Turta Tarifi Yapılışı Merhaba hayırlı akşamlar
Önce elmalar soyulur ve rendelenir Havuç da rendelenir Havuç şart değil ama denemenizi tavsiye ederim rengini çok güzel yapıyor Yanmaz yapışmaz bir tavaya alınır ve üzerine şeker eklenir Suyunu salıp çekene kadar pişirilir Ardından tarçın ve ceviz eklenir Soğumaya bırakılır
Hamuru için önce şeker ve tereyağı iyice karıştırılır Diğer malzemeler eklenir Yumuşak bir hamur olacak
Hamur ikiye bölünür Bir parça küçük boy yuvarlak borcamın boyutunda açılır ve şeritler halinde kesilir Bu şeritleri üzeri için kullanacağız
Kalan hamur borcam boyutunda açılır ve borcama yerleştirilir Harcımızı ekleyelim Kestiğimiz şeritlerle kafes şekli verelim
Arzu ederseniz şeritler halinde kesmeden beze halindeyken buzluğa atın ve tartın üzerine rendeleyin İki şekilde de güzel oluyor
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Soğuduktan sonra pudra şekeri serpebilirsiniz
Afiyet olsun