iltasyazilim
FD Üye
Tam Kıvamında Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*2 yemek kaşığı haşhaş
*1 su bardağı irmik
*2 su bardağı un
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*Yarım limon
Üzeri için;
*1 paket krem santi
*1 çay bardağı süt
Tam Kıvamında Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı İlk şerbeti hazırlanır;tencereye su, şeker ve limon alınır, ocakta kaynatılır Kaynayan şerbeti altı kapatılır ve soğumaya bırakılır Sonra şeker ile yumurta mikser 5 dk ile karıştırılır Ardından süt, sıvı yağ, irmik ve haşhaş ilave edilir karıştırma işlemi mikser ile devam edilir ve ardından un, vanilin ve kabartma tozu da koyularak 2 dk mikser ile karıştırılır Yağlamış olan derin diktörtgen borcama dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakılır Pişen tatlının üzerine delikler açılır ki kolay şerbet emilimi sağlansın Şerbet her yerine gelecek şekilde gezdirilir Ardından krem şanti ile tatlının üzeri kaplanır Kalan krem şanti ile çiçek desen verilir Hazır olan tatlıyı 1 saat dolapta dinlendirilir Afiyet olsun Resimlerinizi şimdiden merakla bekliyorum
h 4Tam Kıvamında Haşhaşlı Revani Tarifi Videolu Anlatımı
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*2 yemek kaşığı haşhaş
*1 su bardağı irmik
*2 su bardağı un
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*Yarım limon
Üzeri için;
*1 paket krem santi
*1 çay bardağı süt
Tam Kıvamında Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı İlk şerbeti hazırlanır;tencereye su, şeker ve limon alınır, ocakta kaynatılır Kaynayan şerbeti altı kapatılır ve soğumaya bırakılır Sonra şeker ile yumurta mikser 5 dk ile karıştırılır Ardından süt, sıvı yağ, irmik ve haşhaş ilave edilir karıştırma işlemi mikser ile devam edilir ve ardından un, vanilin ve kabartma tozu da koyularak 2 dk mikser ile karıştırılır Yağlamış olan derin diktörtgen borcama dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakılır Pişen tatlının üzerine delikler açılır ki kolay şerbet emilimi sağlansın Şerbet her yerine gelecek şekilde gezdirilir Ardından krem şanti ile tatlının üzeri kaplanır Kalan krem şanti ile çiçek desen verilir Hazır olan tatlıyı 1 saat dolapta dinlendirilir Afiyet olsun Resimlerinizi şimdiden merakla bekliyorum
h 4Tam Kıvamında Haşhaşlı Revani Tarifi Videolu Anlatımı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.