iltasyazilim
FD Üye
Tam Kıvamında İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*1 su bardağı toz şeker
Tam Kıvamında İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Tatlı severlere kucak dolusu sevgiler ) Bugün sizlerle çok sevilen, her seferinde ölçüsü istenen irmik helvamın tarifini paylaşacağım Tam kıvamında bir irmik helvası yemek veya sevdiklerinizle paylaşmak istiyorsanız hemen bu tarifimi deneyin
Öncelikle şunu belirteyim ben 250ml’lik bir su bardağı kullandım Tenceremize tereyağımızı ve sıvı yağımızı ilave edip ocakta tereyağının erimesini sağlıyoruz Sonrasında irmiğimizi ilave edip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak irmiğimizi kavuruyoruz Bu sırada başka bir tencerede süt ve suyu koyup kaynamasını sağlıyoruz İrmiğimiz kavrulunca ocaktan alıp, içerisine kaynamış olan sütsu karışımını ilave ediyoruz Bu aşamada çok dikkatli olun ve tencerenin kapağını elinizde hazır tutun Ve karışımı yapar yapmaz kapağını hemen kapatın çünkü etrafa çok sıçrıyor, yanabilirsiniz aman dikkat 5 dk irmik dinlendikten sonra tenceremize bu sefer şekerimizi ilave edip güzelce karıştırıyor ve tekrar tenceremizin kapağını kapatıyoruz Yaklaşık olarak bir yarım saat dinlendikten sonra tam kıvamında helvamız hazır
Afiyet olsun )
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*1 su bardağı toz şeker
Tam Kıvamında İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Tatlı severlere kucak dolusu sevgiler ) Bugün sizlerle çok sevilen, her seferinde ölçüsü istenen irmik helvamın tarifini paylaşacağım Tam kıvamında bir irmik helvası yemek veya sevdiklerinizle paylaşmak istiyorsanız hemen bu tarifimi deneyin
Öncelikle şunu belirteyim ben 250ml’lik bir su bardağı kullandım Tenceremize tereyağımızı ve sıvı yağımızı ilave edip ocakta tereyağının erimesini sağlıyoruz Sonrasında irmiğimizi ilave edip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak irmiğimizi kavuruyoruz Bu sırada başka bir tencerede süt ve suyu koyup kaynamasını sağlıyoruz İrmiğimiz kavrulunca ocaktan alıp, içerisine kaynamış olan sütsu karışımını ilave ediyoruz Bu aşamada çok dikkatli olun ve tencerenin kapağını elinizde hazır tutun Ve karışımı yapar yapmaz kapağını hemen kapatın çünkü etrafa çok sıçrıyor, yanabilirsiniz aman dikkat 5 dk irmik dinlendikten sonra tenceremize bu sefer şekerimizi ilave edip güzelce karıştırıyor ve tekrar tenceremizin kapağını kapatıyoruz Yaklaşık olarak bir yarım saat dinlendikten sonra tam kıvamında helvamız hazır
Afiyet olsun )