iltasyazilim
FD Üye
Tam Kıvamında Lezzetli Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket margarin veya tereyağ (Oda sıcaklığında)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*2 yumurta( 1 tanesinin sarısı üstüne)
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3 su bardağı un
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*4, 5 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Tam Kıvamında Lezzetli Şekerpare Tarifi Yapılışı Bu tatlı pastahanediki şekerparelerden farksız oluyor Bize daha lezzetli geliyor bu tarifte yaklaşık 27 adet şekerpare elde ediyorum Boyutuna göre değişebilir Pişerken bile evi mis gibi koku sarıyor Herkese şiddetle tavsiye ediyorum
Geçelim yapılışına
Öncelikle şerbet hazırlanıp 15 20 dk kaynatılır Kapatmaya yakın limon suyu atılır Soğumaya bırakılır
Geçelim hamuruna;
Un hariç bütün malzemeleri bir kapta elimizle harmanlayalum ,unumuzu hepsini eklemeyelim Azar azar ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım
Şekil verip yağlanmış tepsiye dizilir
Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atılır
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Pişen şekerparelerin üzerine soğuk şerbet dökülür ve üzeri 10 dk tepsi ile hava almadan kapatılır Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun
*Yarım paket margarin veya tereyağ (Oda sıcaklığında)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*2 yumurta( 1 tanesinin sarısı üstüne)
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3 su bardağı un
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*4, 5 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Tam Kıvamında Lezzetli Şekerpare Tarifi Yapılışı Bu tatlı pastahanediki şekerparelerden farksız oluyor Bize daha lezzetli geliyor bu tarifte yaklaşık 27 adet şekerpare elde ediyorum Boyutuna göre değişebilir Pişerken bile evi mis gibi koku sarıyor Herkese şiddetle tavsiye ediyorum
Geçelim yapılışına
Öncelikle şerbet hazırlanıp 15 20 dk kaynatılır Kapatmaya yakın limon suyu atılır Soğumaya bırakılır
Geçelim hamuruna;
Un hariç bütün malzemeleri bir kapta elimizle harmanlayalum ,unumuzu hepsini eklemeyelim Azar azar ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım
Şekil verip yağlanmış tepsiye dizilir
Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atılır
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Pişen şekerparelerin üzerine soğuk şerbet dökülür ve üzeri 10 dk tepsi ile hava almadan kapatılır Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun