iltasyazilim
FD Üye
Tam Kıvamında Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*4 su bardağı sıcak su
*1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 orta boy soğan
*2 yemek kaşığı salça (isterseniz domates ve biber isterseniz sadece domates salçası kullanabilirsiniz)
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Kimyon
*İsteğe göre maydanoz ve yeşil soğan ekleyebilirsiniz
Tam Kıvamında Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı
Mercimekleri güzelce yıkayıp tencereye alıyoruz Üstüne sıcak suyu koyup mercimekleri iyice haşlıyoruz Haşlarken suyu biterse 1 su bardağı daha sıcak su ekleyebilirsiniz Haşlanan mercimeğin altını kapatıp bulguru ekleyip karıştırıyoruz ve yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz
Isınmış bir tavaya önce yağı sonra yemeklik küp küp doğranmış soğanı ekleyip iyice rengi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Pembeleşen soğanın üstüne salçamızı alıp salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz Kavrulan salçalı harcı soğuması için kenara bırakıyoruz
Dinlenmiş bulgur mercimek karışımına salçayı baharatları ve isterseniz ince ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı ekleyip yoğuruyoruz Yoğururken bulgurlar birbirlerine tutunmuyorlarsa ve yoğuramıyorsanız kontrollü bir şekilde su ekleyebilirsiniz
İstediğiniz şekli verip yeşillikle servis edebilirsiniz Yaparsanız fotoğraflarını aşağıda paylaşmayı unutmayın İyi günler Afiyet olsun
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*4 su bardağı sıcak su
*1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 orta boy soğan
*2 yemek kaşığı salça (isterseniz domates ve biber isterseniz sadece domates salçası kullanabilirsiniz)
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Kimyon
*İsteğe göre maydanoz ve yeşil soğan ekleyebilirsiniz
Tam Kıvamında Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı
Mercimekleri güzelce yıkayıp tencereye alıyoruz Üstüne sıcak suyu koyup mercimekleri iyice haşlıyoruz Haşlarken suyu biterse 1 su bardağı daha sıcak su ekleyebilirsiniz Haşlanan mercimeğin altını kapatıp bulguru ekleyip karıştırıyoruz ve yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz
Isınmış bir tavaya önce yağı sonra yemeklik küp küp doğranmış soğanı ekleyip iyice rengi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Pembeleşen soğanın üstüne salçamızı alıp salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz Kavrulan salçalı harcı soğuması için kenara bırakıyoruz
Dinlenmiş bulgur mercimek karışımına salçayı baharatları ve isterseniz ince ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı ekleyip yoğuruyoruz Yoğururken bulgurlar birbirlerine tutunmuyorlarsa ve yoğuramıyorsanız kontrollü bir şekilde su ekleyebilirsiniz
İstediğiniz şekli verip yeşillikle servis edebilirsiniz Yaparsanız fotoğraflarını aşağıda paylaşmayı unutmayın İyi günler Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.