iltasyazilim
FD Üye
Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pirinç
*12 (yarım) (Yarım) su bardağı şehriye
*1 adet tavuk bulyon
*25 gram (Ortalama 2 yemek kaşığı) margarin ya da tereyağ
*2, 5 su bardağı sıcak su
*1 çay kaşığı tuz
Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle pirinci sıcak suda 20 dakika bekletelim
*Sonrasında bol su ile iyice yıkayalım süzelim
*Bu şekilde bir kaç kez bol bol yıkayalım ve süzüp en son kenara alalım
*Tencerede yağı eritip şehriyeleri kahverengi olana kadar sürekli karıştırarak kavuralım
*Üzerine pirinçimizi ekleyelim ve uzun süre kavuralım
*Sürekli karıştırarak 510 dakika kavuralım
*Kaynamış olan 2, 5 bardak suyumuzda tavuk bulyonu karıştırıp eritelim ve bu suyu tencereye ekleyelim
*Son olarak tuzu ekleyip 1 kez karıştırıp kapağını kapatalım
*Kısık ateşte suyunu çekene kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirelim
*Altını kapattıktan sonra ortalama 10 dakika bekletip servis edelim
Benim püf noktam 2 tane;
Pirinci çok çok iyi yıkamak,
Pirinci, şehriye ile uzun süre kavurmak
Afiyet olsun
*1 su bardağı pirinç
*12 (yarım) (Yarım) su bardağı şehriye
*1 adet tavuk bulyon
*25 gram (Ortalama 2 yemek kaşığı) margarin ya da tereyağ
*2, 5 su bardağı sıcak su
*1 çay kaşığı tuz
Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle pirinci sıcak suda 20 dakika bekletelim
*Sonrasında bol su ile iyice yıkayalım süzelim
*Bu şekilde bir kaç kez bol bol yıkayalım ve süzüp en son kenara alalım
*Tencerede yağı eritip şehriyeleri kahverengi olana kadar sürekli karıştırarak kavuralım
*Üzerine pirinçimizi ekleyelim ve uzun süre kavuralım
*Sürekli karıştırarak 510 dakika kavuralım
*Kaynamış olan 2, 5 bardak suyumuzda tavuk bulyonu karıştırıp eritelim ve bu suyu tencereye ekleyelim
*Son olarak tuzu ekleyip 1 kez karıştırıp kapağını kapatalım
*Kısık ateşte suyunu çekene kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirelim
*Altını kapattıktan sonra ortalama 10 dakika bekletip servis edelim
Benim püf noktam 2 tane;
Pirinci çok çok iyi yıkamak,
Pirinci, şehriye ile uzun süre kavurmak
Afiyet olsun