Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı pirinç
*12 (yarım) (Yarım) su bardağı şehriye
*1 adet tavuk bulyon
*25 gram (Ortalama 2 yemek kaşığı) margarin ya da tereyağ
*2, 5 su bardağı sıcak su
*1 çay kaşığı tuz

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle pirinci sıcak suda 20 dakika bekletelim
*Sonrasında bol su ile iyice yıkayalım süzelim
*Bu şekilde bir kaç kez bol bol yıkayalım ve süzüp en son kenara alalım
*Tencerede yağı eritip şehriyeleri kahverengi olana kadar sürekli karıştırarak kavuralım
*Üzerine pirinçimizi ekleyelim ve uzun süre kavuralım
*Sürekli karıştırarak 510 dakika kavuralım
*Kaynamış olan 2, 5 bardak suyumuzda tavuk bulyonu karıştırıp eritelim ve bu suyu tencereye ekleyelim
*Son olarak tuzu ekleyip 1 kez karıştırıp kapağını kapatalım
*Kısık ateşte suyunu çekene kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirelim
*Altını kapattıktan sonra ortalama 10 dakika bekletip servis edelim

Benim püf noktam 2 tane;
Pirinci çok çok iyi yıkamak,
Pirinci, şehriye ile uzun süre kavurmak
Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt