iltasyazilim
FD Üye
Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
*3 kg süt (Ben köy sütü kullandım)
*1 5 su bardağı su
*1 su bardağından biraz fazla pirinç
*1 5 su bardağı toz şeker (Tatlı seviyorsanız ölçüyü arttırabilirsiniz)
*1 paket vanilya
Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle sütümüzü tenceremize alıyoruz ve 1 5 su bardağı suyu ekliyoruz
*Daha sonra kaynamaya yakın pirincimizi ekliyoruz ve sık aralıklarla karıştırıyoruz
*Üzeri çok kaymak bağlamasın ve bu kıvamını ayarlamak için size kolaylık sağlayacaktır
*Sütlacımız kaynadıktan 20 dakika kadar sonra arzunuza bağlı şekeri ilave edin
*Ben 1 5 su bardağı kadar koydumDaha sonra tekrar kaynamasını sağlayın ve bu şekilde 15 20 dakika ocakta kaynatın
*Kıvamını tutturmak benim için çok önemliydi bu yüzden kaynatma süresini dilerseniz kendiniz de ayarlayabilirsiniz
*Ocağımızı kapatmadan önce vanilyamızı da ekleyip karıştırıyoruz
*Kaselerimize sıcakken dolduruyoruz Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz ?
*3 kg süt (Ben köy sütü kullandım)
*1 5 su bardağı su
*1 su bardağından biraz fazla pirinç
*1 5 su bardağı toz şeker (Tatlı seviyorsanız ölçüyü arttırabilirsiniz)
*1 paket vanilya
Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle sütümüzü tenceremize alıyoruz ve 1 5 su bardağı suyu ekliyoruz
*Daha sonra kaynamaya yakın pirincimizi ekliyoruz ve sık aralıklarla karıştırıyoruz
*Üzeri çok kaymak bağlamasın ve bu kıvamını ayarlamak için size kolaylık sağlayacaktır
*Sütlacımız kaynadıktan 20 dakika kadar sonra arzunuza bağlı şekeri ilave edin
*Ben 1 5 su bardağı kadar koydumDaha sonra tekrar kaynamasını sağlayın ve bu şekilde 15 20 dakika ocakta kaynatın
*Kıvamını tutturmak benim için çok önemliydi bu yüzden kaynatma süresini dilerseniz kendiniz de ayarlayabilirsiniz
*Ocağımızı kapatmadan önce vanilyamızı da ekleyip karıştırıyoruz
*Kaselerimize sıcakken dolduruyoruz Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz ?