iltasyazilim
FD Üye
Tam Kıvamlı Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 çay bardağı pudra şekeri ve 3 yemek kaşığı toz şeker
*3 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
İç malzemesi için
*3 tane elma
*3 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Ceviz
Üzeri için
*Pudra şekeri
Tam Kıvamlı Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce iç malzemeyi hazırlanır
*Soğuması için elmalar rendelenir
*Üzerine toz şeker eklenip suyunu çekene kadar pişirilir
*Daha sonra ceviz tarçın eklenip soğumaya bırakılır
*Hamuru için un, kabartma tozu, vanilya hariç tüm malzemeler karıştırılır
*Un ,vanilya, kabartma tozu ayrı bir kapta karıştırılıp azar azar eklenir ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurulur
*Bir saat dolapta hamuru bekletirseniz şekil verilmesi kolay olur
*Sonrada istediğiniz şekli verebilirsiniz
*170 derecede üstü hafif pembeleştiğinde çıkartıyoruz
*Şekil olarak ta yuvarlak hamur açıp bi tarafını bıçakla çizgiler çiziyoruz
*Kesilmeyen tarafa iç harcımızı koyup sarıyoruz
*Sonra ay şekli veriyoruz yada kocaman bir yuvarlak yapıp bıçakla sekiz üçgenli parçaya bölüyoruz
*İç harcımızı koyup sarıyoruz yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip 170 derece de üstü hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz
*İlk sıcaklığı çıktıktan sonra pudra şekeri üzeri serpip servis edilir afiyet olsun
*125 gr margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 çay bardağı pudra şekeri ve 3 yemek kaşığı toz şeker
*3 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
İç malzemesi için
*3 tane elma
*3 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Ceviz
Üzeri için
*Pudra şekeri
Tam Kıvamlı Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce iç malzemeyi hazırlanır
*Soğuması için elmalar rendelenir
*Üzerine toz şeker eklenip suyunu çekene kadar pişirilir
*Daha sonra ceviz tarçın eklenip soğumaya bırakılır
*Hamuru için un, kabartma tozu, vanilya hariç tüm malzemeler karıştırılır
*Un ,vanilya, kabartma tozu ayrı bir kapta karıştırılıp azar azar eklenir ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurulur
*Bir saat dolapta hamuru bekletirseniz şekil verilmesi kolay olur
*Sonrada istediğiniz şekli verebilirsiniz
*170 derecede üstü hafif pembeleştiğinde çıkartıyoruz
*Şekil olarak ta yuvarlak hamur açıp bi tarafını bıçakla çizgiler çiziyoruz
*Kesilmeyen tarafa iç harcımızı koyup sarıyoruz
*Sonra ay şekli veriyoruz yada kocaman bir yuvarlak yapıp bıçakla sekiz üçgenli parçaya bölüyoruz
*İç harcımızı koyup sarıyoruz yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip 170 derece de üstü hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz
*İlk sıcaklığı çıktıktan sonra pudra şekeri üzeri serpip servis edilir afiyet olsun