iltasyazilim
FD Üye
Tam Kıvamlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı tozşeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 bardağı su bardağı irmik
*1 buçuk su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*56 damla limon suyu
Şerbeti için;
*3 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Tam Kıvamlı Revani Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet hazırlanır, kaynamaya başlayınca limon suyu sıkılır 10 dk daha kaynatılır ,ardından soğumaya bırakılır Daha sonra yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpılır Yoğurt ve sıvı yağ eklenip çırpılmaya devam edilir vanilya irmik un eklenir ve çırpılır Son olarak burası iyi kabarması için önemli noktadır;* kabartma tozu dökülür, üstüne bir çay kaşığı karbonat eklenip üstüne 56 damla limon sıkılır ve karıştırılır ve yağlanmış borcama dökülür ( Ben büyük boy yuvarlak borcam kullanıyorum, dikdörtgen büyük borcamda kullanabilirsiniz) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 4045 dakika üstü kızarana kadar pişirilir (Üstü kızarınca hemen fırından çıkarmayın ısısını kapatıp bir on dakika fırında bekletin ısı değişiminden sönebilir ) Fırından çıkarınca hemen soğuk şerbeti üzerine döküyoruz Üzerini kapatıp bir kaç saat şerbeti çekmesini bekliyoruz Şerbetini çektikten sonra servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*3 yumurta
*1 su bardağı tozşeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 bardağı su bardağı irmik
*1 buçuk su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*56 damla limon suyu
Şerbeti için;
*3 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Tam Kıvamlı Revani Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet hazırlanır, kaynamaya başlayınca limon suyu sıkılır 10 dk daha kaynatılır ,ardından soğumaya bırakılır Daha sonra yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpılır Yoğurt ve sıvı yağ eklenip çırpılmaya devam edilir vanilya irmik un eklenir ve çırpılır Son olarak burası iyi kabarması için önemli noktadır;* kabartma tozu dökülür, üstüne bir çay kaşığı karbonat eklenip üstüne 56 damla limon sıkılır ve karıştırılır ve yağlanmış borcama dökülür ( Ben büyük boy yuvarlak borcam kullanıyorum, dikdörtgen büyük borcamda kullanabilirsiniz) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 4045 dakika üstü kızarana kadar pişirilir (Üstü kızarınca hemen fırından çıkarmayın ısısını kapatıp bir on dakika fırında bekletin ısı değişiminden sönebilir ) Fırından çıkarınca hemen soğuk şerbeti üzerine döküyoruz Üzerini kapatıp bir kaç saat şerbeti çekmesini bekliyoruz Şerbetini çektikten sonra servis yapabilirsiniz Afiyet olsun