Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tam Ölçü Enfes Mercimek Köftesi :)

Tam Ölçü Enfes Mercimek Köftesi :)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tam Ölçü Enfes Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

*1 Su bardağı kırmızı mercimek
*1, 5 su bardağı ince bulgur
*6 su bardağı sıcak su
*5 adet taze soğan
*yarım demek maydanoz
*1 adet kuru soğan
*1 çay bardağı yağ
*2 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Kimyon

Tam Ölçü Enfes Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Şimdi mercimeği ayıklayın, yıkayın büyük bir tencereye dökün üzerine 6 bardak sıcak su dökün altını orta ateşe alın kapağını kapatın kaymaya bırakın Bi 15 dakika sonra bakın böyle 12 bardaklık su kaldıysa içinde kapatın altını ince bulguru 1, 5 bardak içine dökün ve karıştırın kapağını kapatın 15 dakika kapağı kapalı kalsın Siz o sırada taze soğanları yıkayın maydanozu yıkayın Taze soğanı ince halka kıyın maydanozu kıyın aynı tabağa alın Küçük bir tavaya 1 çay bardağı yağı dökün, kuru soğanı küp küp doğrayın kızgın yağa atın kavurun biraz kavurduktan sonra 2 yemek kaşığı bol salçayı içine atın 5 dakika kavurun başından ayrılmayın yanar
Tavanın altını söndürün Tezgaha alın kaşıkla karıştırın sıcağı çıksın
Mercimeklerin üzerine attığımız bulguru açın kapağını, şöyle bir karıştırın çok kurumuşsa yarım su bardağı sıcak su dökün üzerine karıştırın büyük geniş bir kaba boşaltın Biraz kapta karıştırın sıcağı çıksın üzerine önce soğan salça yağ karışımını hepsini dökün Kaşıkla karıştırmaya başlayın soğumuşsa elinizle yoğurun Sonra maydanoz ve taze soğanları atın içine hafifi eze eze karıştırın Bütün baharatları kendi damağınıza göre atın ben :1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon koydum tam tuttu Baharatları da karıştırın Yanınaza bir dak su alın elinizi batırın orta büyüklükte mercimekleri çiğ köfte şekli verin ben 45 tane çıkarttım Marulla, limonla sade olarak her türlü yiye bilirsiniz seri yerde muhafaza edin 2 gün gider 3 gün yenmez ekşir Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,691Mesajlar
29,767Kullanıcılar
sero_saplarSon üye
Üst Alt